Rastislav Búgel Rôzne

Prvá dobrovoľnícka online mapa je na svete: Do života ju uviedla akcia na námestí

Svätoplukovo námestie v Nitre ožilo zaujímavým podujatím. Dobrovoľníci z neziskových organizácií tu uviedli do sveta prv online mapu dobrovoľníckych organizácii v našom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Prvá dobrovoľnícka online mapa je na svete: Do života ju uviedla akcia na námestí
Zdroj: Dnes24.sk

Mladí nitrianski filantropi a Nitrianska komunitná nadácia v spolupráci s 30 neziskovými organizáciami z Nitrianskeho samosprávneho kraja pripravili na Svätoplukovom námestí v Nitre jedinečné podujatie s názvom Živá mapa – dobrovoľníci na ulici. „Cieľom podujatia bolo uvedenie do života 1. dobrovoľníckej online mapy mladých ľudí nitrianskeho kraja, ktorej vznik bol oficiálne odštartovaný vypustením 140 balónov,“ informuje Petra Hadžová, PR manažérka Nitrianskej komunitnej nadácie.

Rozsievajú dopro

DOBROmapa sa nachádza na webovej stránke www.dobromapa.sk. Momentálne je v nej zachytená činnosť viac ako 50 skupín mladých dobrovoľníkov a organizácií pracujúcich s mladými ľuďmi. Pôsobia v nitrianskom kraji a ich základným poslaním je pomoc iným. Mapa slúži ako „živá databáza“ a umožňuje širokej verejnosti a záujemcom o dobrovoľníctvo ľahké zorientovanie sa v organizáciách, ich činnosti a základných informáciách. „Do mapy sa môžu priebežne pridávať organizácie aj neformálne skupiny z kraja, ktorým nie je cudzie „robenie“ dobra. Budeme sa veľmi tešiť, keď sa do mapy bude pridávať stále viac takýchto skupín a v našom kraji podporíme filantropiu a dobrovoľníctvo, “ uviedla Petra Hadžová, PR manažérka Nitrianskej komunitnej nadácie. Patrónom DOBROmapy je Matúš Sitkey, dobrovoľník, ktorý mapu pripravuje už viac ako pol roka.

Zaujímavý program

30 neziskoviek vykúzlilo na Svätoplukovom námestí v Nitre neopakovateľnú atmosféru. Urobili radosť mnohým ľuďom a naše námestie bude žiť z ich pozitívnej energie ešte veľmi dlho,“ dopĺňa Hadžová. Boli pripravené ekoaktivity, maľby, tvorby rôznych originálnych handmade výrobkov, muzikoterapia, ukážky živých zvierat, fyzikálne pokusy, komunitné „vylepšenia“, športové a pohybové súťaže. Návštevníci mohli vstúpiť na 7 hlavných stanovíšť mapy v oblastiach kultúra, šport, vzdelávanie, deti a mládež, komunita, enviro a sociálna oblasť a za vykonané aktivity zbierať cenné pečiatky. Spusteniu online mapy predchádzalo žrebovanie o fantastické ceny od partnerov podujatia. Živú mapu prešlo počas troch hodín takmer 300 návštevníkov, radosť z výhry mali piati vyžrebovaní. Kultúrny program spestrila bajková exhibícia Šurianských jazdcov, vystúpenie Hip-hop Nitra, Samuel Kšiňan, kapela Decent a skvelá bubenícka show Tambores. Podujatie vyvrcholilo koncertom nitrianskej kapely U.K.N.D.

Foto: NKN

DOBROmapa Nitrianskeho kraja je na svete!!!
26
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM