Správy

Protivládny protest Smeru sa bude konať na námestí: Mesto už dostalo oznámenie

Robert Fico pôvodne oznámil, že protivládny protest sa uskutoční na nitrianskom amfiteátri. V oznámení, ktoré dostalo mesto, sa uvádza iné miesto.

Ilustračný obrázok k článku Protivládny protest Smeru sa bude konať na námestí: Mesto už dostalo oznámenie
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

V Nitre sa 1. mája bude konať protivládny protest. Nebude však na amfiteátri, ako pôvodne avizoval Robert Fico na tlačovej konferencii.

Prečítajte si tiež

Zmena miesta

„Mestu včera (v utorok 26. apríla, pozn. redakcie) doniesli oznámenie o konaní verejného zhromaždenia, ktoré organizuje Smer SD, Súmračná 25, Bratislava. Organizátor uvádza ako účel zhromaždenia protivládny protest,“ informoval nás hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Zhromaždenie sa podľa doručeného oznámenia bude konať 1. mája od 13.00 do 17.00 h na Svätoplukovom námestí.

V oznámení organizátori tiež uviedli aj predpokladaný počet účastníkov. Ten je však nižší, ako počet, o ktorom hovoril Fico. Na minulotýždňovej tlačovej konferencii líder Smeru uviedol, že očakáva 10 000 ľudí.

Do oznámenia, ktoré dostala nitrianska radnica, uviedli organizátori predpokladanú účasť 1 000 ľudí. Ďalších 50 ľudí budú organizátori.

Stanovisko mesta

Aké stanovisko zaujala radnica k zvolanému protestu? „Mesto môže takýto protest zakázať, ak má na to zákonom stanovené dôvody, tie ale v tomto prípade nemáme žiadne. Organizátori si splnili povinnosť oznámiť zhromaždenie 5 dní vopred, rovnako splnili aj ďalšie zákonné podmienky,“ konštatuje hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Do Nitry zrejme budú prichádzať aj podporovatelia strany z rôznych regiónov. Smer prostredníctvom sociálnych sietí vyzýva ľudí, aby sa pridali k protestu a ponúka im odvoz autobusmi.

Takýto oznam zverejnili na sociálnych sieťach viaceré oblastné organizácie strany. Autobusy majú pripravené pre záujemcov z Prievidze, Michaloviec aj Sobraniec či Sniny.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac o dianí na Slovensku

❗️Pozývame vás na podujatie pri príležitosti sviatku 1. mája:❗ 𝟏.𝟓.𝟐𝟎𝟐𝟐 /nedeľa/ (𝐨 𝟏𝟓,𝟎𝟎 𝐡𝐨𝐝.) 𝐍𝐢𝐭𝐫𝐚 Svätoplukovo...

Posted by SMER - SD Snina on Wednesday, April 27, 2022
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM