Rastislav Búgel Hokej

Barani posilnení hráčmi NHL: Nitru zdolali o gól, predviedli učebnicové prečíslenie

Domáci si už skompletizovali káder o posledného Kanaďana z NHL Glassa, no nejakú výraznú výhodu nenabudli. Nitra sa trápila už od začiatku, no zvrátiť stav už nedokázala.

Ilustračný obrázok k článku Barani posilnení hráčmi NHL: Nitru zdolali o gól, predviedli učebnicové prečíslenie
Zdroj: TASR

Nitrania so svojím húževnatým spôsobom hry boli ťažké sústo a len jediný raz dovolili po dvoch tretinách rozvlniť sieť za svojím brankárom Valentom. Gól to bol upotený, vydretý i šťastný, keď v presilovke piatich na troch sa Hudecova strela z uhla premenila na tečovanú a gólovú. Bystričania v predchádzajúcom zápase proti Žiline strelili tri góly v presilovke a aj proti Nitre im pomohla početná prevaha.

V rovnovážnom stave mali problémy, a tak bolo skóre neustále na vážkach. V prvej tretine už v úvodnej minúte mal na hokejke gól hosťujúci Stümpel, v 7. min zasa domáci Lamper a v ôsmej musel v spletitej situácii neuznať gól Nitry videorozhodca, keď v bránkovisku poctivo zapracoval Hrnka.

Druhú tretinu prifarbil gól Hudeca, no aj šance Lukacevica, tutovka Stonera v presilovke i ďalšie jeho dve strelecké parkety. Nitrania sa neustále udržiavali na hladine a aj keď veľa nevymysleli, v 24. min sa pripomenul Tománek a brankár Slipčenko v dokonalom reflexe.

Rébus zápasu spočíval na ďalšom góle, domáci ho v presilovke nestrelili, no v 46. min po učebnicovom prečíslení už áno. Handzuš naservíroval puk tak dokonale, že Hudec nekompromisným spôsobom rozvlnil sieť. Nitrania od 46. min odkrajovali štvorminútovú presilovku a bola ich to viacmenej ich posledná šanca na zvrat, navyše po vylúčení Handzuša si mohli zahrať 58 sekúnd piatich na troch. Lukratívnu ponuku aj využili, po dokonalom vyšachovaní sa nemýlil zblízka Podstavek.

Z klasickej záverečnej zápletky, po dobrej príležitosti Heizera v 52. min, strele Podstavka o štyri minúty neskôr i ďalšej presilovke Nitry v závere, vyšli lepšie domáci, keď ustáli aj aj minútovú power play súpera so šancou Podstavka.

HC'05 B. Bystrica – HK Nitra 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Góly: 33. a 46. Hudec – 50. Podstavek. Rozhodcovia Mikula, Minář ((obaja ČR) – Stano, Holienka, vylúčení 8:7, presilovky 1:1, v oslabení 0:0, zmeny: 21. navyše Segľa (Nitra), 2169 divákov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM