Monika Földešiová Rôzne

Projekt nového zimného štadióna už ide do stavebného konania

Projekt nového zimného štadióna, ktorý chce v Nitre na sídlisku Klokočina vybudovať súkromný investor, už ide do stavebného konania. Ak bude spĺňať všetky podmienky, mohlo by sa s jeho výstavbou začať už o niekoľko mesiacov. Stáť bude v areáli Základ

Mestskí poslanci zámer výstavby schválili ešte v júni tohto roka, kedy spoločnosti Stavex Real, s.r.o., prenajali pozemky pod štadiónom za jedno euro na 30 rokov. Na dnešnom poslednom rokovaní mestského zastupiteľstva v tomto volebnom období odsúhlasili poslanci prenájom ďalších pozemkov. Na nich má vyrásť samostatné parkovisko a prístupové komunikácie k štadiónu.
Podľa slov nitrianskeho primátora Jozefa Dvonča v súčasnosti nie je možné povedať presný termín začiatku výstavby štadióna. „Investor musí najskôr v stavebnom konaní získať územné rozhodnutie a neskôr aj stavebné povolenie. Samotné stavebné práce by už potom nemali trvať dlho. Podľa slov zástupcov spoločnosti Stavex Real bude výstavba trvať približne päť mesiacov,“ povedal Dvonč.
Súkromný investor chce na sídlisku Klokočina neďaleko Mestskej športovej haly postaviť tréningový zimný štadión. Podľa projektu má ísť o montovanú oblúkovú halu s technológiou výroby ľadu, ktorá umožní 30-percentnú úsporu energie na vykurovanie ZŠ Škultétyho. Hala bude mať ľadovú plochu s rozmermi 56 krát 26 metrov a kapacitu do 250 divákov. Investor zároveň ponúka všetkým deťom základných a materských škôl v Nitre polovičné vstupné v čase školského vyučovania.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM