Kultúra

PROGRAM: Študentské dni nitrianskych univerzít ponúknu množstvo podujatí

Študentské dni nitrianskych univerzít každoročne prinesú bohatú ponuku podujatí. November bude aj v tomto roku patriť študentským aktivitám.

Ilustračný obrázok k článku PROGRAM: Študentské dni nitrianskych univerzít ponúknu množstvo podujatí
Zdroj: TASR

Študentské dni nitrianskych univerzít potrvajú od 8. do 25. novembra. Každoročne sa konajú od záštitou Ľubomíra Zelenického, rektora UKF a Petra Bielika, rektora SPU. Pripravené sú desiatky vzdelávacích, kultúrno-spoločenských a športových podujatí. Program odštartuje v utorok 8. novembra humanitným podujatím, Univerzitná kvapka krvi UKF. Program bude pokračovať vo štvrtok Večerným behom Nitrou, ktorého sa zúčastňujú žiaci a študenti základných a stredných škôl, univerzít, ako aj obyvatelia mesta Nitry. Štartuje sa zo Svätoplukovho námestia o 12.00 hodine. Trať vedie po pešej zóne.

Imatrikulačné plesy

Nebude chýbať imatrikulačná slávnosť pre novoprijatých študentov. 58. ročník Imatrikulačného plesu SPU sa bude konať 11. novembra. Na plese vystúpi Lucia Bakaiová & Milan Veróny Band, Walk On a SMOLA A HRUŠKY, Akadémia tanca, Miroslav „Bruise“ Žilka a tanečná škola Old School Brothers. Svojich novoprijatých študentov privíta aj UKF. 16. novembra na nich čaká bohatý program, v ktorom vystúpi aj kapela Ine Kafe.

Nechýba hokejový zápas

Študentov čakajú aj zaujímavé súťaže a preteky. Sily si zmerajú v plávaní, volejbale, futsale, streetbale, vybíjanej či dokonca v pití v mliečnych výrobkov. Zaujímavým spestrením bude aj Bierfest, teda, súťaž študentov UKF v disciplínach spojených s pivom. Vrcholom športových podujatí bude, ako každý rok, Hokejový zápas SPU vs. UKF o Putovný pohár rektorov nitrianskych univerzít. Hokejový zápas sa bude konať 22. novembra so začiatkom o 19.00 hodine. Kompletný program Študentských dní nitrianskych univerzít nájdete TU!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM