Lucia Lauková Kultúra

Program na Luciu vo Vianočnom mestečku v Nitre: Nebudú chýbať oblátky i koledy

Nitra sa zapojí do celoslovenského podujatia Slovensko spieva koledy. Okrem toho sa môžete tešiť na ukážky tradičného pečenia oblátok.

Ilustračný obrázok k článku Program na Luciu vo Vianočnom mestečku v Nitre: Nebudú chýbať oblátky i koledy
Zdroj: TASR

Na sviatok svätej Lucie bude v stredu 13. decembra vianočné mestečko na Svätoplukovom námestí v Nitre voňať oblátkami. Skúsení pekári budú návštevníkom ukazovať tradičné postupy pečenia týchto vianočných pochúťok. „A to všetko s hudobným sprievodom speváckeho súboru Zlatomoravčianka,“ informovala Ľudmila Synaková z mestského úradu. Spevácky súbor vystúpi vo vianočnom mestečku o 17.00 hodine.

Slovensko spieva koledy

Večer od 18.00 h bude v mestečku patriť koledám. Na Svätoplukovom námestí sa zídu novinári, deti z umeleckej školy ART Pegas a seniori zo zariadenia Viničky, aby sa zapojili do podujatia Slovensko spieva koledy. Ako informovali organizátori z mestského úradu a redakcie regionálnych novín, cieľom je, aby ľudia zaspievali tri koledy v jeden deň a v rovnakú hodinu.

Zapojí sa aj Nitra

V rovnakom čase sa tak bude spievať na námestiach, v kostoloch či domovoch dôchodcov v ďalších 25 slovenských mestách a obciach. „Všade sa budú tento rok spievať tri koledy: Narodil sa Kristus Pán, Búvaj Dieťa krásne a Nesiem vám noviny, počúvajte!,“ informovali organizátori.

V susednej Českej republike sa chystá už siedmy ročník spievania kolied, zapojených je doň už viac ako 600 miest a mestečiek.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM