Rastislav Búgel Samospráva

Prípravy začali: Na projekt futbalového štadióna pôjde 100 000 eur

Poslanci schválili sumu 100 000 eur na projektovú dokumentáciu futbalového štadiónu. Na výstavbu bude mesto hľadať peniaze z predaja budov.

Ilustračný obrázok k článku Prípravy začali: Na projekt futbalového štadióna pôjde 100 000 eur
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Nitra začalo s prípravami na rekonštrukciu futbalového štadiónu. Poslanci na svojom marcovom zastupiteľstve odklepli 100 tisíc eur na vypracovanie projektovej dokumentácie. Na rekonštrukciu by mal štát prostredníctvom Slovenského futbalového zväzu prispieť 60%, zvyšných 40% sumy pôjde z mestského rozpočtu.

Klub peniaze nemá

Na zverejnenie celkovej sumy rekonštrukcie je ešte priskoro. Mesto ju zatiaľ nepozná. Možné je, že napokon sa štát a mesto budú na rekonštrukcii podieľať rovnakým dielom. Z návrhu vyplýva, že futbalové kluby by mali rovnako ako mestá prispieť na zveľaďovanie ich stánkov. Ako povedal viceprimátor mesta Štefan Štefek, v momentálnej situácii si nevie predstaviť, že by klub FC Nitra mal zvyšné prostriedky, ktorými by mohol participovať na rekonštrukcii futbalového stánku.

Peniaze z odpredaja

Mesto bude hľadať financie na rekonštrukciu futbalového štadiónu prostredníctvom odpredaja dubiózneho majetku. Možné je, že v projekte príde aj na výstavbu nových priestorov pre juniorov a mládež. Rovnako by mal byť k dispozícii vyhrievaný trávnik a oddelené priestory pre sektor hostí.

Viac sa dozviete v našom videu!

Futbalový štadión
1
Galéria
Futbalový štadión
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM