Rôzne

Pripravte sa s nami na ďalší školský rok: Čo nemá chýbať v aktovke prváčika?

Už o týždeň sa opäť otvoria brány škôl. Pre niekoho po prvýkrát, pre iného naposledy. Ste pripravení na ďalší školský rok?

Ilustračný obrázok k článku Pripravte sa s nami na ďalší školský rok: Čo nemá chýbať v aktovke prváčika?
Zdroj: TASR

Čo by v aktovke prváčika nemalo chýbať

Okrem peračníka vybaveného plniacimi perami, farbičkami, ceruzkami, strúhadlom a gumou, určite nezabudnite na pomôcky na výtvarnú výchovu. K tyčinkovému lepidlu, nožniciam so zaobleným okrajom, farebnému papieru a doskám pribaľte svojmu prváčikovi aj vodové farby so štetcami s nádobou na vodu a handričkou na štetce. Hodiť sa bude aj plastelína a podložka pod ňu.

Nezabudnite na prezuvky. Odborníci neodporúčajú papuče s otvorenou špičkou či žabky. Najvhodnejšou obuvou na prezutie sú klasické papučky s uzavretou špičkou alebo sandálky, ktoré budú nohu pevne držať.

Na telesnú výchovu bude vaše dieťa potrebovať úbor, pohodlné tričko, tepláky, ponožky a cvičky. Niektoré školy od svojich žiakov vyžadujú aj hygienické vrecúško. Malo by obsahovať mydlo a uterák na ruky.

PREČÍTAJTE SI: Vyše dvadsať dní prázdnin. Koľko voľna si študenti počas školského roka užijú?

Príspevok na aktovku

Rodičom, ktorých deti v septembri nastúpia do prvých ročníkov novomestských základných škôl, poskytne mestská časť príspevok na nákup aktovky a školských potrieb. „Ide o jednorazovú finančnú výpomoc vo výške 35 eur. Nástup do školy znamená zásah do rodinných financií, preto som rád, že môžeme aj tento rok mladým rodinám štartovným príspevkom odľahčiť ich rozpočty,“ povedal starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý.

Podľa schválených zásad môže o príspevok na aktovku požiadať rodina prváčika, ktorý nastupuje do školy v pôsobnosti mestskej časti a ktorého matka má trvalé bydlisko v Novom Meste.

Čiastkou 35 eur prispeje rodinám s prvákmi aj mestská časť Ružinov. V priebehu septembra a októbra očakávajte vo svojich schránkach výzvu na vyzdvihnutie príspevku. Mestská časť Dúbravka pomôže žiakom vyzbieranými školskými potrebami. Počas leta organizovala zbierku, do ktorej sa mohol zapojiť každý, kto má doma navyše školské akékoľvek školské potreby v dobrom stave.

Čítajte aj: Petržalka bude vybraným rodičom prispievať na súkromné materské školy

Ilustračný obrázok

Školské potreby
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM