Lucia Lauková Samospráva

Pripravované pracovisko Mestskej polície v Dražovciach: Pribudnúť by mali aj nové kamery

V rámci zvyšovania bezpečnosti v Nitre a v časti Dražovce, zvažuje mesto dostupné bezpečnostné opatrenia. Najnovšie rieši otázku posilnenia hliadok v časti Dražovce či vybudovanie samostatného pracoviska mestskej polície v danej lokalite.

Ilustračný obrázok k článku Pripravované pracovisko Mestskej polície v Dražovciach:  Pribudnúť by mali aj nové kamery
Foto: Rastislav Búgel

Prednedávnom sme vám priniesli informáciu o tom, že v Dražovciach plánujú vybudovať samostatné pracovisko mestskej polície, vyplýva to aj z tvrdenia samotného primátora mesta. „Mestské zastupiteľstvo v Nitre uložilo náčelníkovi mestskej polície vypracovať Koncepciu rozvoja činnosti Mestskej polície v Nitre, v ktorej sa uvažuje o zriadení samostatného obvodu mestskej polície s názvom Dražovce,“ uviedol primátor Jozef Dvonč.

„Už v kalendárnom roku 2015 sme do tejto mestskej časti umiestnili kameru pripojenú na mestský kamerový systém, v súčasnosti dokončujeme projekt, v ktorom plánujeme umiestnenie ďalšej kamery do samotného priemyselného parku na ul. Dolné Hony,“ informoval primátor Nitry.

„V súvislosti s nárastom počtu ľudí dochádzajúcich za prácou do tejto mestskej časti, ako aj predpokladaným zvýšením počtu obyvateľov mesta Nitry, je v štádiu príprav personálne posilnenie príslušníkov mestskej polície v hliadkovej činnosti, ako aj samotné zlepšenie technicko-materiálneho zabezpečenia. Termín realizácie uvedeného opatrenia nie je určený.“ dodal primátor Dvonč.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM