Monika Földešiová Futbal

Príprava začala aj s Juhoafričanom

Dvaja futbalisti zo Srbska a jeden z Juhoafrickej republiky sa predstavili v pondelok na úvodnom tréningu FC Nitra v príprave na novú sezónu Corgoň ligy 2011/2012. Tréner Cyril Stachura mal okrem nich k dispozícii 30 ďalších hráčov, niektorých z B-tí

Pod Zoborom sa tak objavili Srbi Nebojsa Prtenjak a Marko Krasič. Prvý je 28-ročný ľavý stredopoliar naposledy pôsobiaci v Boracu Čačak, druhý je tiež hráč Čačaku – 25-ročný stredopoliar, brat Miloša Krasiča, srbského reprezentanta a hráča Juventusu Turín. Juhoafričan Thamanga Sibusiso Ntuli je 22-ročný útočník, ktorý naposledy hral v tíme tamojšieho prvoligistu FC Kapské Mesto a v 9 zápasoch obliekol aj dres národnej reprezentácie do 21 rokov.
Hlavný kouč Stachura už s novým asistentom Ladislavom Totkovičom po týždni pristúpia k prvému zúženiu kádra, po ďalšom týždni k druhému. Športový riaditeľ ôsmeho klubu minulej sezóny Ivan Ondruška pripustil, že v kádri počas prípravy môže prísť aj k ďalšiemu pohybu. „Začali sme v rovnakom zložení, ako sme končili minulú sezónu. Zatiaľ z tímu nik neodchádza, aj keď môžem pripustiť, že ak o niektorých našich hráčov prejavia záujem v zahraničí, ich odchodu by sme sa nebránili a dopriali by sme im ho. Čo sa týka vytypovaných posíl, chceli by sme získať šikovného ľaváka, na tomto poste nám chýba kvalitný futbalista. O konkrétnych menách však hovoriť ešte nebudem,“ informoval TASR Ivan Ondruška.
Na prvom tréningu realizačný tím podrobil hráčov poriadnym testom, vážilo sa, meral sa tuk či svalová hmota a už v utorok prídu na rad bežecké testy, ktoré trénerom ukážu, ako sú na tom hráči kondične po krátkych dovolenkách. Nitrania nemajú na pláne žiadne kondičné ani herné sústredenie, v prípravných zápasoch vycestujú do Česka a Rakúska. „Samozrejme, aj my budeme zarezávať dvojfázovo. Sústredenie v pláne nie je, ale pôjdeme na dva dni do Prahy, kde nás čaká duel s pražskou Bohemkou a jeden zápas odohráme aj v Rakúsku. Už v stredu absolvujeme prípravný dvojzápas so Senicou, kde tréneri uvidia v akcii nových hráčov,“ dodal Ondruška.
Na dovolenke v Turecku zrelaxoval spolu s rodinou kanonier Róbert Rák, ktorý sa tak zapojil do prípravy oddýchnutý a zdravotne v poriadku. „Som zdravý, nebolo treba doliečovať žiadne zranenia,“ citovala Ráka oficiálna klubová stránka. Útočník Nitry by bol rád, ak by v novej sezóne jeho tím vylepšil umiestnenie z posledného ročníka a strelecky sa mu darilo. //„Ideálne by bolo, ak by sme dali toľko gólov, čo sme dostali a naopak. Rád by som skóre z minulej sezóny 30:51 otočil,“ //dodal bývalý hráč bieloruského Dinama Minsk.
V príprave sa Nitrania stretnú aj so súpermi ako maďarský Vasas Budapešť či rakúsky Mattersburg, generálku majú naplánovanú na 9. júla doma s SFM Senec.

Prehľad zápasov FC Nitra v letnej príprave na sezónu 2011/2012:
15. júna: FC Nitra – FK Senica (dvojzápas)
18. júna: FC Nitra – Dolný Kubín (17.00 h)
22. júna: FC NItra – Vasas Budapešť (17.00)
25. júna: Bohemians 1905 – FC Nitra (10.30)
2. júla: Mattersburg – FC Nitra
9. júla: FC Nitra – SFM Senec – generálka

Zdroj, foto: TASR

fc nitra
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM