Monika Földešiová Rôzne

Priplatíte si už aj v nemocnici

Vedenie Fakultnej nemocnice v Nitre chce vyriešiť otázku prejazdu vozidiel a preplnených parkovísk najskôr koncom apríla.

Malo by ísť o spustenie automatického závorového systému na lístky a mince. Návštevníkov alebo pacientov nemocnice vyjde prvých 30 minút zadarmo, ak tento limit prekročíte, za každú začatú hodinu si priplatíte. Od spoplatnenia parkovného v areáli si vedenie Fakultnej nemocnice v Nitre sľubuje skvalitnenie služieb pre pacienta. Podľa námestníka riaditeľa Ladislava Berecza je súčasná situácia neúnosná. Množstvo zaparkovaných áut môže byť problémom napríklad pri potrebnom zásahu hasičov, preplnený areál však ohrozuje aj samotných pacientov. Viacerí sa sťažujú aj na zhustenú premávku nie sanitiek ale práve osobných automobilov v areály nemocnice. Po zavedení automatického závorového systému bude záchytné parkovisko od Rázusovej ulice sprístupnené cez otvorený nový vstup, nie cez hlavný vjazd do areálu, ako je tomu v súčasnosti.
Nitrianska nemocnica nebude prvou, ktorá spoplatní vjazd vozidiel do svojho areálu. Od začiatku februára tohto roka pristúpila k tomuto kroku Fakultná nemocnica v Trnave, kde sa za vjazd do areálu nemocnice platí denný poplatok jedno euro. O mesiac neskôr spoplatnila túto službu nemocnica v Prešove, kde polhodinový vjazd vyjde vodiča na 30 centov, celodenné parkovanie na 4,20 eura. Fakultná nemocnica v Nových Zámkoch vyriešila problém s parkovaním pred niekoľkými rokmi, keď parkoviská prenajala spoločnosti, ktorá ich spravuje a vyberá poplatky.

Zdroj: TASR, Nitra24 Foto: Nitra24

parkovanie v nemocnici
11
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM