Lucia Lauková Správy Samospráva

Priority mesta Nitra na rok 2018: Futbalový štadión aj opravy ciest

Budúci rok bude radnica hospodáriť s príjmami zhruba 60 miliónov eur. Medzi prioritami bude aj rekonštrukcia futbalového štadióna.

Ilustračný obrázok k článku Priority mesta Nitra na rok 2018: Futbalový štadión aj opravy ciest
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Nitra bude mať budúci rok vyrovnané hospodárenie, kde príjmy i výdavky majú byť vo výške 60 631 505 eur. Najviac peňazí z budúcoročného rozpočtu je vyhradených na školstvo, a to takmer 25 miliónov eur. Na chod samosprávy je vyčlenených vyše 7 miliónov eur, na bezpečnosť skoro 2 milióny eur.

Smart city a priority

Pokračovať bude aj projekt Smart city, na ktorý je v roku 2018 vyčlenených 125-tisíc eur. Rozhodujúcou investíciou pre rok 2018 bude podľa primátora, rekonštrukcia futbalového štadióna FC Nitra, ktorá bude financovaná z úveru 4 milióny eur. Medzi ďalšie priority uviedol primátor Nitry, Jozef Dvonč aj opravy ciest a komunikácií. Na tie, je z rozpočtu vyhradená suma vyše 2 milióny eur, čo je o zhruba 3 milióny menej ako v roku 2017.

Cyklotrasy a doprava

Na hromadnú autobusovú dopravu pôjde z budúcoročného rozpočtu čiastka 3 158 000 eur. Ďalšími prioritami bude podľa primátora Jozefa Dvonča dofinancovanie projektov z IROP, hlavne cyklotrás, cyklolávky a riešenie dopravy. „Tam budeme musieť investovať nejaké peniaze a verím tomu, že sa nám to podarí,“ dodal primátor Nitry, Jozef Dvonč.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM