Monika Földešiová Rôzne

Prijali od nich ruže

Ani ťažko zdravotne postihnutí nezabudli na ženy vo svojich životoch a k príležitosti Medzinárodného dňa žien, ktorý sa slávi 8. marca, si pripravili pre nich malé prekvapenie.

V nitrianskom Krajskom osvetovom stredisku sa MDŽ oslávilo o niekoľko dní skôr. Hendikepované deti vystúpili v programe, počas ktorého svojim matkám a priateľkám predniesli báseň, zaspievali pieseň alebo zahrali na hudobnom nástroji. Každú pri tom odmenili červenou ružou a malými drobnými darčekmi. „Za môjho detstva, keď sa organizovali oslavy MDŽ, zvykli sa darovať snežienky. S učiteľkou sme chodievali každý rok do lesa a uviazanú kytičku snežienok sme darovali našim mamičkám. Dnes sú už snežienky zvláštnosťou, no aj napriek tomu pravidelne v toto obdobie darujem kytičku z nich svojej manželke a udržujem tak svoju tradíciu z detstva,“ vysvetľuje organizátor Mikuláš Németh. „Všetkým ženám prajem to najkrajšie a najvzácnejšie na svete – pevné zdravie a aby im počas MDŽ ich manželia, priatelia, spolupracovníci zablahoželali tak ako my dnes,“ zaželal na záver.

Srdiečko organizuje pre ťažko postihnuté deti niekoľko aktivít do roka, okrem MDŽ ich čaká ešte plávanie v mestskom kúpeli, pobyt v relaxačnom centre v Štúrove, okrem toho začínajú spoluprácu aj s Vinckovým dvorom v Čechynciach, ktoré sa počas víkendov stane strediskom zábavy pre ťažko zdravotne a mentálne postihnuté deti a mládež.

srdiecko
44
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM