Rastislav Búgel Samospráva

Prichádza veľký deň: Našich najmenších čakajú zápisy na základné školy

Veľký deň nastane pre stovky detí z Nitry. Blížia sa totiž zápisy na základné školy.

Ilustračný obrázok k článku Prichádza veľký deň: Našich najmenších čakajú zápisy na základné školy
Zdroj: TASR

Zápis detí do prvých ročníkov na 14 nitrianskych základných školách (ZŠ) sa uskutoční v dňoch od 19. do 23. januára. Ako informovala radnica, podrobné informácie o priebehu zápisu zverejnia jednotlivé základné školy na svojich internetových stránkach. V tomto školskom roku otvorilo mesto 42 tried pre prvákov, koľko ich bude na budúci školský rok, bude jasné až po ukončení zápisov.

Počet predškolákov v Nitre v posledných rokoch rastie, kým pred dvoma rokmi ich bolo 730, vlani ich mesto evidovalo 762.

Ako pred časom pripomenula vedúca Odboru školstva, mládeže a športu na Mestskom úrade v Nitre Mária Orságová, okrem detí z Nitry dochádzajú do škôl aj deti z okolitých obcí. Počas minuloročného zápisu tak okrem predškolákov z Nitry prišlo na zápis aj viac ako sto detí, ktoré majú trvalé bydlisko mimo mesta.

Podľa školského zákona rozhodne riaditeľ školy o prijatí dieťaťa do ZŠ najneskôr do 31. mája 2015. Riaditeľ školy je povinný prijať spôsobilé dieťa zo školského obvodu školy, z iných obvodov a obcí len v prípade dostatočnej kapacity určenej zriaďovateľom podľa predpokladaného počtu detí.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM