Rastislav Búgel Hokej

Prichádza 2. ročník hokejbalového turnaja Filip Cup: Kapacitu zaplnil za 24 HODÍN!

Do Nitry prichádza druhý ročník mimoriadne úspešného hokejbalového turnaja. Na čo všetko sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Prichádza 2. ročník hokejbalového turnaja Filip Cup: Kapacitu zaplnil za 24 HODÍN!
Zdroj: Jakub Kania

Vlani sa na hokejbalovom ihrisku v priestoroch ZŠ. kráľa Svätopluka odohral vo formáte 3+1 prvý ročník hokejbalového turnaja Filip Cup, ktorý dostal meno po svojom zakladateľovi Adamovi Filipovi.

Enormný záujem

Pôvodnou myšlienkou bolo zorganizovať turnaj pred začiatkom jarnej časti hokejbalových súťaží. „Myšlienku zorganizovať pred jarnou časťou sezóny hokejbalový turnaj v Nitre som mal v hlave už dlho. Po predstavení mojej myšlienky mužstvám som zistil, že by bol veľký, enormný záujem,“ povedal nám vlani pred prvým ročníkom turnaja, ktorého sa zúčastnilo 18 tímov, Adam Filip.

Zachovajú najvyššiu kvalitu

Rok sa s rokom zišiel a prichádza pokračovanie. Turnaj sa uskutoční od 24. do 25. februára, pričom počas prvého hracieho dňa sa môžeme tešiť na zápasy v základných skupinách. V nedeľu potom príde na rad play-off, po ktorom vypukne zápas o bronz a samotné finále.

„Počet tímov na druhom ročníku Filip Cup zostáva nezmenený a aj tento rok bude súťažiť 18 tímov. Chceli sme zachovať kvalitu a podmienky pre hráčov rovnaké, a tak sme sa rozhodli počet tímov nezvýšiť, aj keď záujem bol,“ prezrádza nám o blížiacom sa 2. ročníku jeho organizátor.

Kapacitu zaplnili extrémne rýchlo

Adam Filip priznáva, že prvý ročník sa stretol s pozitívnym ohlasom hráčov a aj divákov. To ho motivovalo pokračovať a pripravil aj druhý ročník.

„Záujem bol veľmi veľký. Kapacita turnaja sa zaplnila do 24 hodín,“ povedal pre Dnes24 Adam Filip.

S novinkami

A na čo sa môžeme tešiť? „Novinkou budú špeciálne dresy pre rozhodcov s logom turnaja. Takisto pribudli noví partneri, vďaka ktorým môžeme pre hráčov pripraviť nové ceny a odmeny. Pripravujeme aj súťaž na našom Facebooku pre divákov,“ vymenúva organizátor.

Lákadlom môže byť aj fakt, že turnaja sa zúčastní aj víťaz prvého ročníka – tím Gladiators.

Atraktívne zápasy a kvalitný hokejbal si užijeme v sobotu 24. februára od 8.00 do 20.00 hodiny a v nedeľu 25. februára od 8.30 hodiny. Finále je na programe o 16.00 a o pol hodinu neskôr slávnostné vyhodnotenie turnaja.

Fotografie z prvého ročníka si môžete pozrieť v priloženej galérii!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Prvý ročník hokejbalového turnaja Filip Cup
20
Galéria
Zdroj: Jakub Kania
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM