Rastislav Búgel Samospráva

Prestavba nitrianskeho kúpaliska: Mesto zjednodušilo podmienky súťaže!

Nitrianska radnica pozmenila podmienky verejnej súťaže na architektonický návrh prestavby mestského letného kúpaliska na zariadenie s celoročnou prevádzkou. Podľa pôvodných parametrov mala byť výstupom súťaže okrem architektonického návrhu už aj dokumentácia pre územné rozhodnutie.

Ilustračný obrázok k článku Prestavba nitrianskeho kúpaliska: Mesto zjednodušilo podmienky súťaže!
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa magistrátu však takto stanovené podmienky neboli úplne v súlade so zákonom o verejnom obstarávaní. Preto poslanci na svojom októbrovom rokovaní odsúhlasili zmenu pravidiel, podľa ktorých výsledkom súťaže nemusí byť aj dokumentácia pre územné rozhodnutie.

K základným východiskám architektonickej súťaže s názvom Dostavba areálu Letného kúpaliska Sihoť s celoročným využitím patria predpokladané investičné náklady vo výške osem miliónov eur.

Podľa požadovanej minimálnej objektovej skladby má byť kúpalisko rozdelené na krytý a vonkajší areál. Krytá časť má podľa podmienok súťaže obsahovať vstupnú halu, šatne, bazénovú halu s osemdráhovým plaveckým 25-metrovým bazénom, vodné, relaxačné a regeneračné prvky, sauny, oddychové zóny s reštauračnými službami, technické a hygienické zázemie.

Zábava aj pod holým nebom

Vo vonkajšom areáli sa má nachádzať výplav s prepojením na vnútornú bazénovú halu, plavecký, detský a relaxačný bazén, detské prvky, tobogan a oddychové zóny s možnosťou občerstvenia. Architektonický návrh by mal okrem toho obsahovať aj riešenie parkovania.

S nižšími nákladmi

Nitrianska radnica už pred časom mala k dispozícii návrh na prestavbu mestského letného kúpaliska na rekreačné zariadenie s celoročnou prevádzkou. Autormi boli architekti Martin Paulíny a Branislav Hovorka z Banskej Bystrice. Tí ho navrhli pre súkromného investora COS – Československá obchodní s.r.o., s ktorým malo mesto vstúpiť pri prestavbe kúpaliska do verejno-súkromného partnerstva. Nitrianske zastupiteľstvo však túto spoluprácu v marci tohto roku neodsúhlasilo a mesto sa rozhodlo ísť do projektu iba vlastnými silami. „Ideme do toho celkom od začiatku a s nižšími nákladmi. Považujem prestavbu kúpaliska naďalej za prioritu a za najväčšiu akciu, ktorá by v priebehu týchto štyroch rokov mohla prebehnúť v rámci našich vlastných investícií,“ skonštatoval vtedy nitriansky primátor Jozef Dvonč.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM