Lucia Lauková Správy

Prestavba kúpaliska v Nitre: Mesto chce získať stavebné povolenie do konca roka

Prípravy na modernizáciu nitrianskeho kúpaliska pokračujú. Poslanci už schválili aj peniaze na projektovú dokumentáciu.

Ilustračný obrázok k článku Prestavba kúpaliska v Nitre: Mesto chce získať stavebné povolenie do konca roka
Zdroj: sutaznitra.sk

Nitrianska radnica pokračuje s prípravou modernizácie mestského letného kúpaliska, ktoré by sa po prestavbe malo zmeniť na športový areál s celoročným využitím. Po vyhodnotení architektonickej súťaže sa už začalo pracovať na projektovej dokumentácii, na ktorú poslanci v rozpočte schválili 250 000 eur.

Pripravujú aj geologický prieskum

Podľa slov prednostu mestského úradu Igora Kršiaka už externý obstarávateľ, ktorý zabezpečoval celú architektonickú súťaž, začal rokovať s jej víťazom. „V spolupráci s odborom investičnej výstavby a rozvoja sa už pripravuje aj geologický prieskumu a pracuje sa na projektovej dokumentácii pre územné rozhodnutie. Tá by mala byť v priebehu asi 30 až 40 dní aj hotová,“ avizoval.

Prípravné práce

Ako doplnil, v ďalšej fáze prípravných prác sa začne územné a následne aj stavebné konanie. „Predpoklad ukončenia projektových prác je september. Termín ukončenia stavebného konania zostáva samozrejme otvorený, ale chceli by sme, aby boli všetky povolenia vydané do konca roka,“ konštatoval Kršiak.

Investícia do modernizácie a prestavby nitrianskeho kúpaliska si podľa predbežných prepočtov vyžiada pri najlacnejšej verzii sumu takmer 13,5 milióna eur. Pri najdrahšej alternatíve by sa náklady vyšplhali na vyše 16,8 milióna eur.

Víťazný návrh

Víťazný architektonický návrh počíta s výstavbou nového vstupného priestoru do kúpaliska v severnej časti jeho areálu a tiež s vybudovaním lepšej dopravnej infraštruktúry a niekoľkých desiatok nových parkovacích miest. V dvoch nadzemných podlažiach vstupnej budovy sa má nachádzať bazénová hala s plaveckým, výukovým, oddychovým a relaxačným bazénom s atrakciami. Súčasťou budovy bude aj wellness a reštauračné zariadenia. S areálom kúpaliska bude budova prepojená výplavovým bazénom a oddychovými schodmi.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM