Lucia Lauková Krimi

Prepadli muža (74): Jeden z podozrivých sa už pred súd nepostaví, zomrel pri nehode

Podľa polície mali dvaja muži prepadnúť 74-ročného pána v jeho vlastnom dome. Polícia už pozná ich mená. Jednému z nich to osud zariadil inak.

Ilustračný obrázok k článku Prepadli muža (74): Jeden z podozrivých sa už pred súd nepostaví, zomrel pri nehode
Zdroj: TASR

Ako nás informovala Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ v Nitre, vyšetrovateľka Odboru kriminálnej polície v Nitre obvinila zo zločinu lúpeže, ktorý sa stal minulý mesiac v Mojmíroviciach, dve osoby,. „14. novembra 2016 asi o ôsmej hodine ráno vošli po vzájomnej dohode dvaja muži do dvora rodinného domu v Mojmírovciach,“ povedala Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Staršiemu pánovi mali obrátiť dom hore nohami. Podľa polície hľadali peniaze. „74-ročný domáci pán bol práve na chodbe, keď vtrhli s kuklami na hlavách a s krikom do domu. Pýtali peniaze a keď žiadne nedostali začali prehľadávať dom. Prehľadali skrine aj postele. Prerezali dokonca aj perinu, perie z nej lietalo po izbách,“ opísala udalosť policajná hovorkyňa Renáta Čuháková

Nasledovali nepríjemné chvíle plné hrôzy. „Pri útoku zranili majiteľa domu, keď ho jeden z páchateľov udrel do tváre. Pri útoku vzali poškodenému z vrecka košele 30 eur,“ uviedla enáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Ako vyplýva zo slov Renáty Čuhákovej, pri úteku z mietsta lúpeže im pomáhala tretia osoba. „Po skutku nasadli do auta, kde ich čakal 25-ročný Miroslav a ušli do Serede. Po ceste sa ešte stihli zbaviť kukiel, rukavíc, búnd aj tenisiek,“ dodala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Ako prezradila Renáta Čuháková, nitrianski kriminalisti vykonali množstvo úkonov, ktoré ich nakoniec priviedli k podozrivým osobám. Jedného z nich postihol však iný trest. „50-ročný Miroslav, ktorý bol spolu s 25-ročným Pavlom v dome poškodeného je už nebohý. Zahynul medzičasom pri dopravnej nehode,“ informovala nás Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

„25-ročný Miroslav z Mojmíroviec bol obvinený zo zločinu lúpeže a 25-ročný Pavol okrem lúpeže aj zo zločinu porušovania osobnej slobody. Na oboch dala vyšetrovateľka podnet na väzobné trestné stíhanie,“ povedala Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ v Nitre. Ako dodala Renáta Čuháková, v prípade dokázania viny hrozí za zločin lúpeže trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM