Krimi

Prepad pancierového auta pri Nitre: V prípade nastal zlom, policajti zadržali troch ľudí

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) podľa vlastných slov objasnili prípad prepadu pancierového vozidla pri Nitre z októbra minulého roka. Muži zákona zadržali troch ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Prepad pancierového auta pri Nitre: V prípade nastal zlom, policajti zadržali troch ľudí
Zdroj: TASR

Tých zadržali vo štvrtok. Dve zo zadržaných osôb už čelia obvineniu z obzvlášť závažného zločinu podvodu spáchaného ako organizovaná skupina. Tretiu osobu po vykonaní procesných úkonov policajti pustili na slobodu.

V prípade dokázania viny hrozí 58-ročnému Jozefovi I. a 46-ročnému Ivanovi K. trest odňatia slobody na desať až 15 rokov. Vyšetrovateľ podal prokurátorovi podnet na väzobné stíhanie.

Podľa zistení polície mala organizovaná skupina dlhodobo pripravovať zinscenovanie lúpežného prepadnutia vozidla súkromnej bezpečnostnej služby, ktorá prevážala finančnú hotovosť a fingované prepadnutie napokon uskutočnili 17. októbra 2014 na ceste medzi Nitrou a Zlatými Moravcami.

Posádka vozidla podľa polície mala po absolvovaní predpísanej trasy zastaviť na vopred dohodnutom mieste, potom viackrát vystreliť na vozidlo zbraňami kalibru 7,65 mm. Muži zákona ďalej informovali, že následne mala preložiť časť peňazí do iného vozidla a zinscenovať stopy tak, aby to vyzeralo na skutočné ozbrojené lúpežné prepadnutie. Škoda spôsobená poškodenej spoločnosti bola vyčíslená na viac ako 480 000 eur.

Vyše sto policajtov z NAKA, Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Nitre, Okresných riaditeľstiev PZ v Nitre a Nových Zámkov vykonalo vo štvrtok akciu Oko v Zlatých Moravciach, Nových Zámkoch a v Imeli. Došlo aj k viacerým domovým prehliadkam a prehliadkam iných priestorov. Policajti podľa vlastných slov zaistili veci, ktoré by mohli súvisieť s trestnou činnosťou a ktoré budú podrobené znaleckému dokazovaniu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM