Rastislav Búgel Kultúra

Preneste sa do zákopov prvej svetovej vojny: Na výstave sa z vás stane vojak na fronte

Do obdobia prvej svetovej vojny zavedie svojich návštevníkov Ponitrianske múzeum v Nitre. V rámci interaktívnej výstavy s názvom Za cisára pána priblíži viaceré záhady prvého svetového vojnového konfliktu a zároveň sprostredkuje takmer autentické pocity z frontového diania.

Ilustračný obrázok k článku Preneste sa do zákopov prvej svetovej vojny: Na výstave sa z vás stane vojak na fronte
Zdroj: Dnes24.sk

Po príchode sa z návštevníka stane vojak, ktorý prostredníctvom zážitkových aktivít okúsi život na fronte. Oboznámi sa nielen so zákopovým spôsobom života, ale i s tým, ako trávil vojak svoj voľný čas, ako sa stravoval, s výbavou, ktorú nosil a s princípom boja. Súčasťou výstavy je i vojnové zázemie a poľná nemocnica, kam sa návštevník dostane spolu so zraneným,“ uviedla Ľubica Packová-Zahradárová z Ponitrianske­ho múzea.

Výstava, ktorá je organizovaná v spolupráci s Katedrou muzeológie Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre neposkytuje len základné informácie o vojne, ale poukazuje aj na negatívny dosah vojnového konfliktu na spoločnosť a ďalší vývoj ľudstva. Zážitok z nej dopĺňajú aj audiovizuálne prostriedky. Výstavu Za cisára pána otvoria v Ponitrianskom múzeu 9. októbra a potrvá do 24. októbra.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM