Rastislav Búgel Hokej

Prekvapenie v Piešťanoch: Rozbehnutá Nitra zakopla

Úvod zápasu bol z oboch strán "pribrzdený", mužstvám sa akoby nechcelo a vyčkávali na ťah súpera. Prvá vážnejšia príležitosť tak prišla až v 9. minúte, no Stümpel svoj prienik už nestihol zakončiť.

Ilustračný obrázok k článku Prekvapenie v Piešťanoch: Rozbehnutá Nitra zakopla
Foto: Rastislav Búgel

Na ťahu boli domáci a tí nečakane udreli. Dostali sa do prečíslenia 3 na 2, zodpovednosť na ľavej strane na seba zobral Šimíček a strelou prekvapil Valenta – 1:0. O tri minúty neskôr už bol rozdiel dvojgólový. „Havrani“ mali možnosť presilovky a puk spomedzi kruhov napálil do siete Brňák – 2:0. Pred odchodom do šatní stihla Nitra odpovedať, keď Stümpel našiel na pravej strane H. Ručkaya a ten strelou pod brvno znížil – 2:1.

V druhom dejstve to Nitrania už podľa očakávania rozbalili a domácich niekoľkokrát zavreli v ich pásme. Slovák, Bene ani Stümpel však vo svojich šanciach neuspeli. Najväčšiu príležitosť na gól však mal Kutálek, keď bol najskôr pri svojom zakončení v 30. minúte faulovaný, no i tak dostal možnosť trestného strieľania, ale neuspel ani v tom. Všetko tak bolo pred záverečnou tretinou otvorené.

Nitra pokračovala v snahe o vyrovnanie, to mal na hokejke Bene, ktorý naskočil do úniku z trestnej lavice, ale tiesnený nemieril presne. V 47. minúte opäť udreli domáci a opäť pri početnej výhode. Nitrania sa po vyhodení puku vybrali striedať, čo si všimli Holovič s Brňákom a druhý menovaný po vysunutí prestrelil Valenta – 3:1. Zvyšné minúty až na pár záverov patrili jasne Nitranom, ale sklepnutia Blackwatera a Laliberteho tesne minuli bránu. Tri minúty pred koncom však Stloukal vyviezol puk až do útočného pásma, pekne hodil medzi kruhy Bajtekovi, ktorý nemohol nedať – 3:2. Záverečný tlak Nitry pri hre bez brankára už Piešťany aj so šťastím ustáli.

ŠHK 37 Piešťany – HK Nitra 3:2 (2:1, 0:0, 1:1)

Jozef Krišák, asistent trénera Piešťan: „Začali sme dobre, ale vedením 2:0 sme sa nechali zlákať. Každý chcel dať gól, poľavili sme a súper to potrestal. V druhej tretine Nitra dominovala a môžeme ďakovať iba Rybárovi, že sme neinkasovali. Povedali sme si nejaké veci a v záverečnej časti nám to už klapalo lepšie. Zápas bol dobrý pre hráčov aj divákov, sme vďačný za tri body.“

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Domáci hrali veľmi dobre, ak aj urobili chybu, my sme si vytvorili šancu, ale nedokázali sme ju využiť. Pokiaľ sme hrali v piatich, hrali sme aktívne, ale to emočné vypätie, ktoré sme predviedli v zápase s Košicami, sme nedokázali preniesť do stretnutia s Piešťanmi. V závere sme si vyvinuli tlak, no želaný gól sme nestrelili. Na margo inkasovaných gólov musím povedať, že v predošlých zápasoch sme také neinkasovali. Nebolo to z našej strany zlé, ale na body z vonku to nestačilo.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM