Rastislav Búgel Krimi

Prekvapenie pred súdom! 14-ročné dievča spité na mol

O tom, že partia dokáže mladého človeka priviezť na zlé chodníčky sa presvedčila aj matka 14-ročného dievčaťa. To našli policajti pred budovou súdu spité na mol.

Ilustračný obrázok k článku Prekvapenie pred súdom! 14-ročné dievča spité na mol
Foto: Rastislav Búgel

Partia mladých ľudí postávala pred budovou súdu na Štúrovej ulici. Traja chlapci a dve dievčatá si tu užívali zakúpenú fľašku vodky. Mladé dievča však prísun alkoholu nezvládlo.

Prichádzajúca hliadka mestskej polície uvidela pri partii ležiace dievča na lavičke. Policajti sa preto rozhodli pomôcť. Podišli bližšie a uvideli, že dievča boj s alkoholom nezvládlo. Nevládala stáť na nohách, bojovala s nutkaním na vracanie. Neskôr sa aj pár krát vyvracala priamo pri policajtoch.

Podľa jej slov a slov partie mladíkov pila vodku. Dva deci alkoholu zakúpeného v neďalekej trafike si vybrali svoju daň. Na mol opité dievča však malo iba 14 rokov!

Na miesto bola okamžite vyslaná rýchla zdravotná pomoc. Tá mladej slečne podala infúzny roztok. Matka dievčaťa dorazila na miesto už po vyšetrení lekármi a dcéra jej bola vydaná do starostlivosti.

Okamžite bola riešená aj majiteľka predajne v ktorej maloleté dievčatá kúpili alkohol, rovnako aj 16-ročná kamarátka opitého dievčaťa.

„Za porušenie zákazu požívať alkoholické nápoje alebo iné návykové látky môže obec uložiť zákonnému zástupcovi maloletého pokutu do výšky 33 eur. O výške danej sankcie rozhodne poverený pracovník mestského úradu odboru sociálnych služieb, ktorý bude daný priestupok v zmysle zákona o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov a o zriaďovaní a prevádzke protialkoholických záchytných izieb,“ informuje portál MsP Nitra.

Nitra24.sk/mspnitra

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM