Rastislav Búgel Basketbal

Prehra aj do tretice: Basketbalisti nezvládli zápas s doma nezdolanými Levicami

Nitrianski basketbalisti prehrali s Levicami aj do tretice. Stretnutie 19.kola najvyššej slovenskej súťaže bolo v znamení domáceho tímu.

Ilustračný obrázok k článku Prehra aj do tretice: Basketbalisti nezvládli zápas s doma nezdolanými Levicami
Foto: Rastislav Búgel

Devätnáste kolo SBL prinieslo zápolenie nitrianskych basketbalistov na levickej palubovke. Levice ešte pred domácim publikom neprehrali a pred zápasom s Nitrou tak v kabíne panovala dobrá nálada. Tá sa preniesla aj na palubovku, kde síce Nitra v prvej štvrtine dokázala držať krok so súperom (22:15), no postupne sa v priebehu druhého dejstva domáci dostal do výraznejšieho vedenia (50:29).

V ďalšom priebehu sa domáci priaznivci tešili, Patrioti zvyšovali svoj náskok a postupne sa zápas už len dohrával. Zverenci trénera Semana si tak pripísali na svoje konto ďalšiu prehru, tentoraz rozdielom 37 bodov.

MBK SPU Nitra – Levickí Patrioti 87:51 (22:15, 28:14, 17:10, 20:12)

Teo Hojč (tréner Levíc): „Mali sme posledné dni problémy so zostavou. Vo štvrtok sme trénovali len šiesti, v piatok ôsmi. Bolo to ťažké, ale chlapci zabojovali a dokázali zvíťaziť. Čaká nás teraz náročný trip do Chorvátska a Slovinska, verím že sa dáme zdravotne do poriadku a pocestujeme v plnej sile."

Jeremy Granger (hráč Levíc): „Myslím si, že sme dnes odohrali dobrý zápas. Dobre sme bránili a v útoku sme si posúvali loptu. V druhom polčase sme síce mali chvíľu problém v útoku sa presadiť, zabrali sme ale v obrane, a potom to už išlo aj vpredu."

Peter Seman (tréner Nitry): „Vstup do zápasu sme mali síce tragický, no v ďalšom priebehu sme boli asi osem minút vyrovnaným súperom Levičanov. Chvíľu to vyzeralo, že môžeme hrať otvorený zápas, ale vyviedli nás z omylu. Kto chce hrať basketbal na vysokej úrovni, musí sa popasovať so zakončením. Chýba nám sebadôvera podložená tréningom. Vidím úsilie chalanov pracovať na tom, takže verím, že to zlomia."

Ladislav Stojanov (hráč Nitry): „Zápas sme začali katastrofálne. Po pár minútach sme museli brať oddychový čas, aby sme si zopakovali čo chceme hrať. Potom sme sa na chvíľu vrátili do hry, boli to však len také záblesky z našej strany. Nedali sme strašne veľa otvorených striel, naopak domácim padli aj ťažké zakončenia a zaslúžene vyhrali."

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM