Rastislav Búgel Rôzne

Predvianočná ANKETA v uliciach mesta: Zachvátila už Nitranov nákupná horúčka?

Najkrajšie sviatky v roku sú už pomaly tu. S nimi je okrem rodinnej pohody spojený aj každoročný predvianočný nákupný stres. Opýtali sme sa preto v uliciach nášho mesta, ako ste na tom s darčekmi.

Ilustračný obrázok k článku Predvianočná ANKETA v uliciach mesta: Zachvátila už Nitranov nákupná horúčka?
Foto: Rastislav Búgel

Finančná situácia väčšiny rodín nie je lichotivá, no pred Vianocami, nato akosi skoro nik nehľadí. Každý chce pripraviť pre svojich najbližších tie najkrajšie Vianoce a obdarovať ich nejakým darčekom. Oslovených ľudí sme sa opýtali tri rovnaké otázky:

1, Koľko eur utratíte tento rok na vianočné darčeky?

2, Už máte darčeky alebo ich zháňate na poslednú chvíľu?

3, Čo by vás najviac potešilo pod vianočným stromčekom?

Michaela (29), mamička na materskej:

1, No tak tento rok to bude určite menej ako po minulé roky. Narodila sa nám dcérka, čiže to tipujem tak maximálne na sto eur.

2, Zopár drobností už máme nakúpených, no zväčša to, ako každý rok, budeme riešiť na poslednú chvíľu.

3, Asi sa pýtate na materiálne veci… Tak potom jednoznačne sada kuchynského riadu. Podarilo sa mi totiž porozbíjať zopár pohárov a tanierov.

Jozef (42), stavbár:

1, Tento rok maximálne 70–80 eur. Viac mi to nevyjde.

2, Dačo pokúpila manželka, no veľa toho nie je. Každý rok to naháňame deň- dva pred Štedrým dňom.

3, Keby som sa mohol uvidieť s bratom. To však nie je možné, tak teda pokoj v rodine počas celých sviatkov.

Ivan (18), študent:

1, Nakoľko som študent, príliš si nemôžem dovoliť utrácať. Dačo som si však našetril na brigádach. Dajme tomu, tak 120 eur „padlo“ na darčeky.

2, Toto je asi prvý rok, kedy mám už všetko nakúpené v predstihu. Vyhol som sa tak aspoň tomu neskutočnému zhonu v obchodoch.

3, Pod stromčekom by ma potešilo platné maturitné vysvedčenie (smiech). A zišlo by sa aj zopár dní voľna navyše. Tak snáď sa aj niečo počas sviatkov stihnem doučiť.

Stano (24), obchodný poradca:

1, Na darčeky som mal tento rok pripravených približne 150 eur. Takmer polovicu sa mi už podarilo minúť.

2, Ako som povedal, polovicu peňazí už som na darčeky minul. Ostáva dokúpiť len zopár drobností.

3, Pod stromčekom by som chcel konečne pokoj od práce a oddych v kruhu rodiny. Z darčekov by ma potešila nová peňaženka.

Jaroslava (31), predavačka:

1, Tento rok sme spolu s manželom vyhradili na nákup vianočných darčekov 200 eur.

2, Som rada, že tento rok budeme ušetrení od väčšej časti predvianočného zhonu, nakoľko sme už od leta postupne darčeky nakupovali.

3, Začiatkom roka sa nám má narodiť synček. To bude náš najkrajší darček. Teraz si však ešte chceme užiť pokojné sviatky vo dvojici.

Roman (27), marketingový pracovník:

1, Na vianočné darčeky tento rok utratím približne 80 až 100 eur.

2, Ešte som nekúpil ani jeden darček. Vôbec som na to nemal čas, no ani ma neláka predstava toho predvianočného stresu, keď budem na poslednú chvíľu hľadať vhodný dar.

3, Pod stromčekom by som najradšej videl usmiate tváre obdarovaných členov rodiny. Tento rok sviatky prežijeme ako veľká rodina spolu so starými rodičmi. Z darčekov by to bola dajaká drobnosť, ktorou by moji blízky ukázali, že ju darúvajú z lásky.

Mirka (19), študentka:

1, Tento rok mám na Vianoce pripravených 50 eur, čiže aj darčeky budú také skromnejšie.

2, Vďaka škole som sa ešte k vianočným nákupom nedostala. Mám však pripravený kompletný zoznam aj s obchodmi, v ktorých konkrétny dar kúpim.

3, Ani neviem. Mne spraví radosť každá maličkosť. Najradšej by som však bola, keby som prežila pokojné sviatky. Počas týchto dní nechcem myslieť na školu. Zišla by sa mi však aj nejaká zimná bunda.

Samuel (52), manažér v reklamnej agentúre:

1, Finančný limit na nákup vianočných darov doma nemáme. Kúpime to, čo sa nám pozdáva. Niekedy to však je aj troška na škodu a neustriehneme sa. Manželka preto aspoň pripravila zoznam plánovaných darčekov.

2, Ja som sa k nákupu ešte nedostal. Manželka už však dačo stihla ponakupovať. Tak dúfam, že nebudeme ešte 23. decembra behať po obchodoch.

3, Na Vianoce by som si prial absolútny pokoj a ticho. S pohárom dobrého vína by som si rád v rodinnom kuru doprial sviatočné dobroty a pekný film.

A ako ste na tom vy? Aký je váš finančný strop na nákup darčekov? A čo by vás na sviatky potešilo? Podeľte sa s nami v komentároch pod článkom!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM