Monika Földešiová Krimi

Predavačku zavrel do chladiaceho boxu

V poslednej dobe sa pretrhlo vrece so zlodejmi a podvodníkmi, najviac sa ich nachádza v blízkosti Nitry.

Včera 19. apríla niečo po 18.00 hodine prepadol neznámy páchateľ v obci Cabaj Čápor predavačku. Krátko potom, ako 38-ročná žena zatvorila predajňu, zaklopal na dvere neznámy muž. Žena v domnení, že sa jedná o zákazníka, prešla za pult a opýtala sa ho, čo si želá. No miesto odpovede muž preskočil pult, chytil poškodenú pod krk a mieril na ňu nejakým neidentifikova­teľným predmetom. Bez slov ju zatiahol do skladu, kde ju prinútil otvoriť dvere chladiarenského boxu, do ktorého ju zatvoril. Keďže sa na smrť vystrašená žena chcela dostať von, dvere na boxe otvorila. To zrejme páchateľa ešte viac rozhnevalo. Predavačku chytil za vlasy, asi štyrikrát ju udrel do tváre, znovu ju zatvoril do chladiaceho boxu a prikázal jej ho neotvárať. Lúpežník medzitým prehľadal predajňu a poškodenej ukradol finančnú hotovosť asi 460,–€ a mobilný telefón. Asi po dvoch hodinách napadnutá predavačka nabrala odvahu, dvere otvorila a privolala pomoc. Pani sa zo zranení bude liečiť asi 10 dní. Nitriansky vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže, za ktorý páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na dvanásť rokov.

Páchateľ odišiel aj s peniazmi V rovnaký deň v noci došlo v obci Zbehy ku krádeži časti bankomatu. Neznámy páchateľ sa vlámal do budovy zdravotného strediska, na ktorom vypáčil vstupné plastové dvere a vošiel dnu. Následne vypáčil ďalšie dvere vedúce do miestnosti,
v ktorej sa nachádzal bankomat. Zlodej na ňom poškodil elektroinštaláciu a odbrúsil skrutky od podlahy. Následne zo zadnej časti bankomatu odskrutkoval niekoľko skrutiek a odcudzil z neho doposiaľ nezistené množstvo peňazí. Škoda na poškodenom bankomate nebola doposiaľ vyčíslená. Obci Zbehy vznikla škoda za asi 900,–€. Po páchateľovi, ktorý sa dopustil prečinu krádeže a poškodzovania cudzej veci, pátrame.

Zdroj: KR PZ v Nitre

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM