Rastislav Búgel Šport Iné športy

Pred Vianocami za športom: Medzinárodné volejbalové zápolenia, aké tu ešte neboli!

Predvianočný stres zvládnete veľmi jednoducho. Ujdete pred ním na volejbalové zápasy MEVZA Cup!

Ilustračný obrázok k článku Pred Vianocami za športom: Medzinárodné volejbalové zápolenia, aké tu ešte neboli!
Foto: Monika Földešiová / Zdroj: VKP Bystrina SPU Nitra

Volejbalisti VKP Bystrina prepíšu nitriansku históriu športu. Po zisku titulu v minulej sezóne sa tím Marka Kardoša prihlásil do európskej turnajovej súťaže MEVZA. Spolu s krajanmi zo Spartak Myjava si zmerajú sily s tímami z Rakúska, Chorvátska, Slovinska a Maďarska a to na piatich turnajoch. A Nitra bude hostiť jedno turnajové kolo už o pár dní…

Volejbalisti VKP Bystrina SPU Nitra hrajú v tejto sezóne na viacerých frontoch. Okrem tradičnej slovenskej extraligy sa stali súčasťou aj stredoeurópskej súťaže. MEVZA (Middle European Volleyball Zonal Association) sa hrá turnajovou formou približne každý mesiac, na svojich prvých dvoch zápasoch v Inssbrucku si nitriansky klub zapísal do štatistík jedno víťazstvo a jednu prehru.

Historická udalosť

Pre Nitru ide o historický prvú účasť v tejto súťaži. „Pre nás je MEVZA prípravou na dôležité zápasy v extralige. Určite prínosom bude množstvo zápasov, ktoré nám rozpis prináša a samozrejme konfrontácia s inými zahraničnými tímami, ktoré hrajú európske poháre,“ vysvetľuje tréner Marek Kardoš.

Trojdňový turnaj MEVZA Cupu sa bude konať aj v Nitre! Tesne pred Vianocami padla organizácia jedného z turnajov aj na mesto pod Zoborom. V termíne od 21. do 23. decembra sa Mestská hala na Klokočine stane dejiskom kvalitného volejbalu.

„Organizácia stredoeurópskeho pohára je pre náš klub príjemným spestrením dlhodobej súťaže. Jeho hlavnou úlohou je udržať všetkých hráčov v zápasovom rytme. Okrem toho bude aj pre nitrianskeho diváka veľmi zaujímavé sledovať konfrontáciu so zahraničnými súpermi,“ povedal prezident VKP Bystrina Robert Pullman.

Turnaj pod Zoborom bude mať samozrejme vianočný nádych. Chýbať by nemal vianočný stromček ozdobený deťmi z Internátnej školy Červeňova v Nitre, darčeky v tombole, vianočné pesničky i sprievodný program.

Pre prvých 100 návštevníkov počas každého hracieho dňa bude k vstupenke pripravený aj sladký medovníček a v stredu 21.12. vás pred zápasom čaká HUDOBNÉ PREKVAPENIE! Príďte si ho vypočuť a povzbudiť nitrianskych volejbalistov spolu s nami.

Hala bude otvorená od 17:00 hod. počas všetkých dní konania turnaja.

Zdroj: YouTube.com

Program zápasov MEVZA Cup v Nitre, Mestská hala Klokočina

  • 21.12.o 18:00 hod. Bytrina SPU Nitra (SVK) – Mladost Zagreb (CRO)
  • 22.12.o 18:00 hod. Mladost Zagreb (CRO) – Posojilnica AICH/DOB (AUT)
  • 23.12.o 18:00 hod. Bytrina SPU Nitra (SVK) – Posojilnica AICH/DOB (AUT)

O MEVZA Cupe

MEVZA (Middle European Volleyball Zonal Association) je Stredoeurópska regionálna volejbalová asociácia. Združuje volejbalové zväzy niektorých stredoeurópskych a juhovýchodoeu­rópskych štátov.

Vznikla v roku 2005 a sídli vo Viedni v Rakúsku. Združuje 6 národných volejbalových zväzov a jej prezidentom je Rakúšan Karl Hanz. MEVZA je členom Európskej volejbalovej konfederácie (CEV).

Hlavným podujatím, ktoré MEVZA organizuje, je Stredoeurópska liga klubových družstiev v mužskej i ženskej kategórii. Klub VKP Bystrina SPU Nitra sa po zisku majstrovského titulu v minulej sezóne 2015/16 rozhodol zúčastniť tejto ligy s ambíciou dostať sa medzi štvoricu najsilnejších tí­mov.

V základnej časti súťaže sa prihlásené tímy stretnú každý s každým, striedavo na trojčlenných turnajoch. Po vyhodnotení základnej časti sa uskutoční FINAL FOUR turnaj, na ktorom sa rozhodne o celkovom víťazovi MEVZA Cup 2016/17.

Zdroj: VKP Bystrina SPU Nitra
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM