Rôzne

Prázdniny v Nitre odštartujú veľkolepo: Čo prinesú tohtoročné celomestské slávnosti?

Začiatok leta bude v Nitre patriť tradičným celomestským slávnostiam. Tešiť sa môžeme na historický festival, kultúru aj jarmoky.

Ilustračný obrázok k článku Prázdniny v Nitre odštartujú veľkolepo: Čo prinesú tohtoročné celomestské slávnosti?
Zdroj: Rastislav Búgel

Začiatok júla bude v Nitre patriť celomestským oslavám. Tradičné podujatie Nitra, milá Nitra ponúkne od pondelka 3. júla do stredy 5. júla koncerty, výstavy, historický festival, jarmok a množstvo ďalších zábavných i duchovných podujatí.

Slávnosti aj putovanie

Ako pripomenula radnica, tohtoročné slávnosti sa budú niesť v duchu osláv 1160. výročia príchodu Konštantína a Metoda na Veľkú Moravu.

„Nitra tak ožije obľúbenými Pribinovými a Cyrilo-metodskými slávnosťami i putovaním po Cyrilo-metodskej ceste Rady Európy pod záštitou prezidentsky Slovenskej republiky,“ informoval mestský úrad.

Bohatý program pre každého

Súčasťou podujatia bude tradičný jarmok spojený s ďalšími podujatiami. V rámci kultúrneho programu sa môžu návštevníci tešiť na koncert Slovenského komorného orchestra i Slovenského filharmonické­ho zboru.

„Na pódiu v centre Nitry vystúpi aj Jana Kirschner, Dis is Markéta a ďalší,“ uviedol magistrát.

Slávnosti Nitra, milá Nitra ponúknu aj Cyrilometodiádu, historický festival Pribinova Nitrawa i Život na korze. Súčasťou osláv bude aj Akademická Nitra, na ktorej vystúpi 12 folklórnych súborov z celého Slovenska, pripravený je tiež Trh Kreatívneho centra i podujatie Sládkova Nitra.

„Oslavy už tradične vyvrcholia cyrilo-metodskou národnou púťou,“ doplnila radnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM