Lucia Lauková Správy

Práce na nitrianskom Orbise sa začali: Z priestorov odvážajú tony odpadu, FOTO

Predtým než sa robotníci pustia do búrania, musia celý objekt bývalého Orbisu vyčistiť. Za roky čo chátral sa v ňom nahromadilo množstvo odpadu.

Ilustračný obrázok k článku Práce na nitrianskom Orbise sa začali: Z priestorov odvážajú tony odpadu, FOTO
25
Galéria
Zdroj: TASR

Robotníci sa pustili do prác na vyčistení priestorov bývalého Orbisu ešte v pondelok 19. februára. Na druhý deň od zahájenia prác, sme sa boli na mieste pozrieť osobne.

Príprava na búranie

Priestory, kedysi plné života, za roky chátrania zaplnili kopy odpadu, starých papierov, filmov či fliaš. Podlahu pokrýva sklo a z každej miestnosti vynášajú robotníci kilogramy neporiadku.

Ako dlho upratovanie potrvá zatiaľ zástupca investora nevedel odhadnúť. Isté je že búracie práce zaberú minimálne 2 mesiace. Stavbu bude musieť posúdiť aj statik. Ten rozhodne, ktoré múry sa ponechajú a ktoré zbúrajú.

Výstavba Nového Orbisu

Nový komplex Orbis s bytmi, obchodmi a kanceláriami vyrastie na mieste bývalého domu kultúry v priebehu 18-tich mesiacov. Celkovo bude v komplexe nového polyfunkčného objektu 49 bytov z nich má byť 25 päťizbových s plochou od 150 do 200 m2 a 24 dvojizbových s plochou 85 až 90 m2. Podľa projektu má vzniknúť 242 parkovacích mi­est.

Ako vyzerajú priestory bývalého Orbisu po začatí prác si pozrite v galérii!

Práce na nitrianskom Orbise sa začali: Z priestorov odvážajú tony odpadu, FOTO
25
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM