Monika Földešiová Kultúra

POZVÁNKA: Mojmírovský kaštieľ navštívi uhorská kráľovná

Kaštieľ v Mojmírovciach, ktorý sa nachádza len niekoľko kilometrov od Nitry, bude opäť dýchať históriou viac než obvykle. Dôvodom je veľký historický festival. V deň výročia SNP sa premení na barokové obdobie s množstvom dobových prvkov. Chýbať nebud

Brány mojmírovského kaštieľa sa 29. augusta otvoria všetkým návštevníkom. Na svoje si prídu ako milovníci histórie, konkrétne obdobie kraľovania Márie Terézie, ale aj ľudia obľubujúci skúšanie nových a netradičných pochutín… A pozrieť si môžete aj historický pochod obcou.

Nádvorie kaštieľa bude plné jarmočenia, barokovej hudby i divadelných scénok. Vo večerných hodinách vás dozaista očarí ohňová šou. Baroková hudba bude znieť aj pod altánkom s pochutinami, kde aj vy môžete „podebatiť“ s uhorskou kráľovnou a dať si s ňou kávu.

Zaujímavý program vás bude čakať aj v dobovej krčme s vojenským táborom. Zvedavci si môžu dať vyveštiť svoj osud, milovníci bojového umenia zasa pozrieť ukážky. Pod tureckým stanom budete mať zasa možnosť ochutnať z rôznych druhov čajov i vyskúšať vodnú fajku.

V tento deň sa nezabudne ani na najmenších návštevníkov – vyskúšať si môžu streľbu z kuše, podstúpiť detské rytierske súboje alebo ľudové hry.

[color=#ff0000]­Kompletný program nájdete nižšie v galérii[/color] Informácie nájdete aj na www.mojmirovce.sk

maria terezia
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM