Veronika Kalinová Správy

Pozor, na cestách bude viac policajtov! Posvietia si na rýchlosť a dohliadnu na chodcov

V záujme väčšej bezpečnosti chodcov sa v týchto dňoch zvýši počet policajtov v teréne. Policajti budú vykonávať kontroly ohľadom rýchlosti a dodržiavania všetkých povinností.

Ilustračný obrázok k článku Pozor, na cestách bude viac policajtov! Posvietia si na rýchlosť a dohliadnu na chodcov
Zdroj: Webnoviny.sk

„K dopravným policajtom pribudnú do ulíc aj poriadkoví, železniční, hraniční i mýtni policajti. Vo zvýšenej miere dohliadnu na bezpečnosť chodcov a dodržiavanie ich povinností. U vodičov si posvietia na dodržiavanie rýchlosti i dodržiavanie povinností, v dôsledku porušovania ktorých najčastejšie dochádza k nehodám s účasťou chodcov,“ povedal viceprezident Policajného zboru Ľubomír Ábel.

Častokrát sú na vine chodci

V prvom polroku tohto roka chodci zavinili 232 dopravných nehôd, pri ktorých zomrelo 9 osôb, ťažko sa zranilo 52 a 150 ľahko. Pod vplyvom alkoholu chodci zavinili 52 dopravných nehôd. V obci zavinili chodci 195 dopravných nehôd a mimo obce 37. Najviac sa na počte dopravných nehôd zavinených chodcom podieľal náhly vstup na vozovku z chodníka bez rozhliadnutia, nasleduje zlý odhad vzdialenosti a rýchlosti vozidla.

Minulý týždeň až traja mŕtvi

„Len počas minulého týždňa vyhasli na slovenských cestách životy troch chodcov. Polícia preto apeluje na vodičov, aby boli opatrní a predvídali,“ uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová Spomaliť treba najmä v miestach, kde je pravdepodobnosť výskytu chodcov. Kritické sú napríklad autobusové zastávky. Chodci by mali byť tiež obozretní a nemali by zabúdať na reflexné prvky.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM