Rastislav Búgel Správy

Pozor na brzdnú dráhu: Nitrianske cesty sú mokré, hrozí poľadovica!

Nitra sa dočkala. Na mesto pod Zoborom dopadá nová snehová nádielka. Všetky cesty v meste sú momentálne zjazdné.

Ilustračný obrázok k článku Pozor na brzdnú dráhu: Nitrianske cesty sú mokré, hrozí poľadovica!
Foto: Rastislav Búgel

Od rána stredy 29. januára na území Nity sneží. Všetky cesty v Nitre sú mokré, no plne zjazdné bez obmedzení. Teplota sa drží teste pod bodom mrazu. Mokré cesty skrývajú nebezpečenstvo v podobe možnej poľadovice. „Nezabúdajte, že na vozovke pokrytej ľadom je brzdná dráha desaťkrát dlhšia v porovnaní so suchou cestou,“ informuje oficiálna stránka rýchlostnej cesty R1 PR1BINA.

Mierne oteplenie

V najbližších dňoch by sme sa v okrese Nitra mali dočkať mierneho oteplenia, no teplota sa aj naďalej bude držať pri bode mrazu. Vo štvrtok 30 januára by sa podľa SHMÚ mali nočné teploty pohybovať na úrovni –2 až –9 stupňov. Cez deň teplomer neprekročí hranicu + 2 stupne. Okrem toho bude platiť výstraha pred prudkým vetrom.

Prudký vietor

Ako informuje SHMÚ vo svojej výstrahe: „V okrese Nitra sa MIESTAMI očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 17 – 23 m/s.“ Takáto hodnota vetra „predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity.“ Výstraha platí vo štvrtok 30. januára od 11:00 hodiny do 18:00 hodiny.

Cesty v Nitre
5
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM