Rastislav Búgel Správy

Poznáme výsledky testovania deviatakov: Pozrite, ktorá z nitrianskych škôl dopadla najlepšie

Školský rok sa skončil a žiaci už prázdninujú. Deviatakov čakal aj tento rok test, v ktorom si zmerali svoje vedomosti s rovesníkmi z celého Slovenska. Pozrite sa, ako dopadli tí Nitrianski.

Ilustračný obrázok k článku Poznáme výsledky testovania deviatakov: Pozrite, ktorá z nitrianskych škôl dopadla najlepšie
Zdroj: TASR

Na deviatakov čakala v ich poslednom roku na základnej neľahká úloha v podobe celonárodného testovania. Výsledky testu ukazujú, ako zvládajú Slovenský jazyk a literatúru a Matematiku v porovnaní so žiakmi škôl z celého Slovenska.

V Testovaní 9 v Slovenskom jazyku a literatúre, ktorý v tomto roku písalo 38 227 žiakov boli najúspešnejší žiaci Spojenej školy, Vojenskej v Košiciach. Tu bol testovaný len jeden žiak, ktorý dosiahol úspešnosť 91,67% na druhom mieste sa umiestnila Cirkevná ZŠ sv. Petra a Pavla zo Stropkova, kde deviataci dosiahli úspešnosť 90,58%.

V Nitre sa v Slovenskom jazyku a literatúre najviac darilo deviatakom zo ZŠ Gorazdova s úspešnosťou 76,6%. Hneď za ňou nasleduje ZŠ sv. Svorada a Benedikta s 76,1 % úspešnosťou a hneď za ňou sa umiestnila ZŠ sv. Marka s 71,6%.

V Matematike sa z celoslovenského prvenstva teší ZŠ Slobodného slov. vysielača v Banskej Bystrici, ktorej študenti dosiahli 90,51%. Tesne za nimi zaostala SZŠ pre žiakov so všeobecným intelektovým nadaním s úspešnosťou rovných 90%.

Najlepšie vedomosti v Matematike preukázali v Nitre deviataci zo ZŠ Beethovenova a ZŠ sv. Svorada a Benedikta, ktorý mali rovnakú úspešnosť na úrovni 68,8%. Na druhom mieste sa umiestnila ZŠ sv. Gorazda s 67,5% a za ňou je ZŠ na Benkovej ulici s 60,1 %.

Spomedzi nitrianskych škôl sa na základe testu v Slovenskom jazyku a literatúre umiestnila na poslednom mieste ZŠ Krčméryho s 44,4 % úspešnosti a Súkromná základná škola pre žiakov s narušenou komunikačnou schopnosťou na Hôrke 30 s 33,3 % v Matematike.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM