Prokop Slováček Rôzne

POTULKY PO SLOVENSKU: TOP 8 lokalít, na ktorých sa môžete príjemne „nudiť“

Nechcete po opaľovaní vyzerať ako zebra a mokré plavky vás chladia? Skúste to bez nich. Toto sú najvychýrenejšie nudistické lokality na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku POTULKY PO SLOVENSKU: TOP 8 lokalít, na ktorých sa môžete príjemne „nudiť“
Zdroj: internet

Hoci priaznivcov opaľovania bez plaviek je na Slovensku dosť, nikdy sa im nepodarilo vybojovať si oficiálnu pláž, na ktorej by boli naozaj doma. Kde by „textiláci“, alebo „plavkáči“ nemali prístup a boli tam aj podmienky zodpovedajúce dovolenkovým štandardom. Ale už aj u nás sa začalo blýskať na lepšie časy. V Dunajskej Strede dokonca vyhradili nudistom časť ostrova.

Thermalpark Dunajská Streda

Nudistom je vyhradená časť ostrova, kde hostia nájdu aj sociálne zariadenia a malý bar, čo je na Slovensku skutočný unikát. Na ostrov sa dá dostať plťou.

Vadaš Thermal Resort – Štúrovo

Tento veľmi obľúbený dovolenkový rezort ponúka aj pláž pre nudistov a bol jedným z prvých, ktorý oficiálne pamätal aj na vyznávačov nahého opaľovania.

Čítajte aj: POTULKY PO SLOVENSKU: V skanzenoch to stále žije. Čo tak svadba v najstaršom z nich?

Rusovce a Čunovo

Malé jazero bolo Mekkou nudizmu už za socializmu. Naháči sa sústreďovali od dediny na vzdialenejšej strane jazera, pri hrádzi. Ale keď sa do módy dostalo bicyklovanie a korčuľovanie po petržalskej hrádzi, nudisti začali strácať svoj priestor. Každý, kto ide okolo, sa chce okúpať a takmer nikto nerešpektuje síce neoficiálnu, ale dlhé roky tolerovanú nudapláž.

V Čunove sa môžete bez plaviek opaľovať hlavne na malom jazere, ale pozor na parkovanie, ktoré je popri oboch Čunovských jazerách zakázané. Najlepšie je prísť bicyklom.

Zlaté Piesky

Na zadnej strane kúsok za Bratislavou je zrejme najväčšia pláž pre nudistov. I keď ju nikto neudržiava, stále je to naozaj skvelé miesto na oddych. Slnko sa tam opiera až do neskorých večerných hodín, obrovským bonusom je čistučká voda.

Senec – Guláška

Štrkovisko s nachádza na opačnej strane známych Seneckých jazier, za železničnou traťou. Jazero je hlboké, takže voda je tam naozaj veľmi čistá.

Čítajte aj: POTULKY PO SLOVENSKU: Krajina pod Tatrami ako na dlani. Odkiaľ je najlepší výhľad?

Nové mesto nad Váhom

Jazero Zelená voda tiež patrí k najznámejším bezplavkovým lokalitám. Ale ani tu to nudisti nemajú ľahké a bojujú o každý meter štvorcový. Pláž nájdete na strane jazera od dediny Beckov.

Harčáš

Ide o lokalitu približne 2,5 km východne od centra Komárna. Pláž sa nachádza na brehu Dunaja, je štrkovo-piesočná a tiahne sa do dĺžky približne 300 m. Rozdelená je na viac častí, pričom šírka veľmi závisí od výšky hladiny Dunaja.

Dunaj – Od Bratislavy po Gabčíkovo

Hoci sa to nezdá, rieka Dunaj ponúka po oboch svojich brehoch množstvo príjemných zákutí, kde môžete bez obáv vyzliecť plavky. Musíte ich však objaviť, o to je to krajšie. Najlepšie na bicykli, keď zídete z hrádze smerom k hlavnému toku. Už hneď za Prístavným mostom sa dá okúpať, sú tam upravené štrkové pláže, pri brehu nie je takmer žiaden prúd. Ale aj tak treba byť veľmi opatrný. Rovnako rozsiahlu pláž nájdete aj v Gabčíkove, za vodným dielom.

Čítajte aj: POTULKY PO SLOVENSKU: Zachráňte hrady a kláštory! Osem miest, ktoré potrebujú vašu pomoc

Menšie, no obľúbené lokality

Čoraz menej miesta, pre intenzívnu zástavbu, majú nudisti na kedysi veľmi obľúbenej pláži v Nových Košariskách pri Dunajskej Lužnej. Príjemné prostredie nájdete aj v Piešťanoch, v Ratnovskej zátoke, alebo na poloostrove Lido. Na Adama sa okúpete aj v Kotelnici pri obci Bajč, alebo v bývalom lome s lokalizáciou Kraľovany-Rieka pri Šútove.

Rovnako aj na Geči pri Košiciach, alebo na Bukovci, tiež kúsok od Košíc. Viac informácií nájdete na stránke Asociácie slovenských naturistov.

FOTO: internet a www.asn.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM