Rastislav Búgel Rôzne

Potešenia z celého sveta pod jednou strechou

Od štvrtku 19. apríla až do nedele sa na výstavisku Agrokomplex v Nitre konal už 15. ročník súťažnej výstavy bonsajov, prírodných kameňov siuseki a čaju Bonsai Slovakia 2012.

Akcia prebiehala počas výstavy záhradnej techniky Gardenia a predajnej výstavy výrobkov žiakov Mladý tvorca. Na tomto ročníku ste mohli vidieť až rekordných 350 bonsajov zo 4 kontinentov. Výsledky boli vyhlásené na piatkovom galaprograme a cenu za najkrajší bonsaj vyhral aj napriek veľmi silnej zahraničnej konkurencii Slovák. Výstavu už tradične organizovala Nitrianska Bonsai Slovakia a Čajovňa dobrých ľudí. Bola sprevádzaná neustálym programom, kde sa okrem čajových rituálov z celého sveta predstavili tanečné a hudobné skupiny nielen zo Slovenska.

Pozvanie prijala aj tanečno–hudobná skupina z veľvyslanectva Indonézie. V popoludňajších hodinách predstavovali svoje umenie bonsajový majstri pri tvarovaní svojich rastlín. Mohli ste vidieť majstrov z Columbie, Mexika, Namíbie a mnohých Európskych krajín. Výstavu navštívil okrem veľvyslanca Indonézie aj prezident Slovenskej republiky a bonsajista Ivan Gašparovič.

Autor: Andrej Galica

bonsai
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM