Lucia Lauková Krimi

Posun v prípade falšovaných japonských jenov: Ďalším obvineným je Radoslav (45)

Po zásahu príslušníkov NAKA v Nitrianskom kraji padlo ďalšie obvinenie. Vyšetrovateľ obvinil 45-ročného Radoslava.

Ilustračný obrázok k článku Posun v prípade falšovaných japonských jenov: Ďalším obvineným je Radoslav (45)
Zdroj: Policajný zbor SR

Vo štvrtok 8. júna sme vás informovali o tom, že Národná kriminálna agentúra zasahovala v Nitrianskom kraji v prípade, ktorý súvisí so zabezpečovaním a predajom falzifikátov japonských Jenov.

Policajti vykonali vo štvrtok domové prehliadky a prehliadky iných priestorov. Ako nás informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová zadržali jednu osobu v Nitrianskom kraji. „Vyšetrovateľ obvinil 45-ročného Radoslava O. z obzvlášť závažného zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov,“ povedala hovorkyňa Denisa Baloghová.

Z predaja falošných japonských jenov mali obvinení získať veľký obnos peňazí. „Podľa policajných zistení mal zabezpečovať dovoz falzifikátov japonských jenov na Slovensko a následne ich distribuovať cez už obvineného Roman O. Za sumu vo výške približne 3 000 eur mal v pláne aj s Romanom O. zabezpečiť falzifikáty japonských jenov, za ktoré, ak by sa im podarilo v európskych bankách zameniť na eurá, by získali 900 000 eur,“ prezradila hovorkyňa Prezídia PZ, Denisa Baloghová.

Ako dodala k realizácii tohto „obchodu“ však už nedošlo, pretože zasiahla polícia. „Po dokázaní viny im hrozí trest odňatia slobody na 12 až 20 rokov,“ doplnila Denisa Baloghová, hovorkyňa Prezídia PZ.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM