Rastislav Búgel Samospráva

Poslanci volili hlavného kontrolóra mesta: Na významnej pozícii nastala zmena!

Nitrianski mestskí poslanci na svojom 39. riadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva volili nového hlavného kontrolóra mesta. Pozrite si výsledky volieb.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci volili hlavného kontrolóra mesta: Na významnej pozícii nastala zmena!
Foto: Rastislav Búgel

39. riadne zasadnutie mestského zastupiteľstva v Nitre prinieslo okrem iných zaujímavých bodov aj voľbu nového hlavného kontrolóra mesta. Do volieb sa prihlásilo celkovo 6 kandidátov vrátane súčasného kontrolóra Františka Halma. Na voľbe nového hlavného kontrolóra sa nezúčastnil Igor Paulovič, ktorý sa ospravedlnil zo zdravotných dôvodov.

Využili prezentáciu

Pred samotnou voľbou mal každý kandidát priestor na svoju prezentáciu pred poslancami. Túto možnosť využili všetci prítomní kandidáti. „Všetci šiesti uchádzači splnili podmienky na voľbu hlavného kontrolóra,“ povedal primátor mesta Jozef Dvonč. O krátku prestávku na poradu požiadal poslanecký klub strany SMER a KDH. Samotná voľba hlavného kontrolóra prebehla formou tajného hlasovania, ktorej sa zúčastnilo všetkých 28 prítomných poslancov.

Zmena na poste hlavného kontrolóra

V prvom kole žiadny z poslancov nezískal viac ako polovicu platných hlasov a tak sa volilo v druhom kole, do ktorého postúpil František Halmo (v prvom kole 8 hlasov) a Darina Keselyová (v prvom kole 15 hlasov). Priazeň poslancov v druhom kole získala Darina Keselyová, ktorá sa s počtom hlasov 23 stala novým hlavným kontrolórom mesta. Tá nahradí na poste hlavného kontrolóra mesta doterajšieho Františka Halma, ktorý v druhom kole presvedčil len 5 hlasujúcich poslancov. Za 6-ročnú službu sa mu poďakoval primátor Jozef Dvonč.

Hlasy v prvom kole:

  • Ing. František Halmo, – 8 hlasov
  • Ing. Igor Paulovič, – 0 hlasov
  • Mgr. Ján Veteráni, – 2 hlasov
  • JUDr. Miroslav Šimala, – 3 hlasov
  • PhD., Mgr. Michal Bilic, PhD., Ing. – 0 hlasov
  • Darina Keselyová – 15 hlasov

Hlasy v druhom kole:

  • Ing. František Halmo, – 5 hlasov
  • Darina Keselyová – 23 hlasov

Rozhovor s novou hlavnou kontrolórkou mesta vám prinesieme onedlho.

Voľba hlavného kontrolóra mesta
11
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM