Rastislav Búgel Samospráva

Sledovali ste ONLINE: Poslanci o parkovaní a nájomných bytoch

Mestskí poslanci sa stretli na svojom 34. riadnom zasadnutí zastupiteľstva. Všetko dôležité ste mohli sledovať ONLINE na webe Nitra24.sk.

Ilustračný obrázok k článku Sledovali ste ONLINE: Poslanci o parkovaní a nájomných bytoch
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Náš ONLINE prenos z 34. (riadneho) zasadnutia mestského zastupiteľstva je na konci. Ďakujeme vám za pozornosť. Všetky zaujímavé témy pre vás v najbližších dňoch pripravíme v samostatných článkoch.

12:02 hod. Poslanci návrh na nakladanie s nehnuteľnosťou „Zoborské kasárne“ schválili

11:56 hod. Mesto podľa primátora pravdepodobne petícii neustúpi.

11:54 hod. Cena za prenájom by mala byť pre NKS vo výške 1 euro na rok.

11:52 hod. Petícia občanov VMČ. Zobor poukazovala na nespokojnosť s návrhom zriadenia spomenutého zberného dvoru. Podľa poslanca Hatalu by sa mala celá vec dočasne pozastaviť.

11:51 hod. Mesto chce v priestoroch bývalých kasární pod Zoborom zriadiť zberný dvor. Poslanci rozhodovali o návrhu na prenájom stavby dielne v priestoroch bývalých kasární. Výmera priestorov je približne 1000 m2. Pre NKS je potrebný zakrytý priestor.

11:36 nasleduje množstvo bodov, zaoberajúcich sa nakladaním s nehnuteľnosťami.

11:26 hod. Mestská rada odporučila návrh schváliť. Poslanci napokon návrh na prenájom pozemku odsúhlasili.

11:25 hod. Riaditeľka Základnej školy kráľa Svätopluka pani Jakabová podala návrh na prenájom pozemku za 1 euro na dobu 10 rokov za účelom vybudovania hokejbalového ihriska. Po tejto dobe má byť ihrisko prevedené do majetku mesta Nitra. Realizácia projektu má prísť do 12 mesiacov.

11:23 hod. Drogéria TETA žiada o rozšírenie prevádzky na mestskej tržnici o miestnosť, ktorá je momentálne prázdna. Poslanci tento návrh schválili.

11:20 hod. Mesto chce predať 203 bytových jednotiek na Murániho, Na Hôrke a ulici Považská. Byty boli postavené aj zo záloh od jednotlivých nájomníkov. Mesto ich po 15 rokoch užívania musí odpredať.

11:01 hod. K slovu sa dostal aj materiál „Návrh o podanie žiadosti o poskytnutie dotácie z Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR na obstaranie náhradných nájomných bytov“ – poslanci tento návrh schválili jednomyseľne.

10:52 hod. – Oľga Janigová bola zvolená za prísediacu sudkyňu z radov občanov na štvorročné funkčné obdobie.

10:50 hod. Bola predložená informatívna správa k téme Ocenenie ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR „Sociálny čin roka 2013“ – súčasťou materiálu sú aj podmienky a prihláška do projektu. Termín podania prihlášky je do polovice novembra.

10:25 hod. 34. zasadnutie riadneho mestského zastupiteľstva pokračuje po krátkej prestávke.

10:00 hod. nasleduje krátka prestávka.

9:47 hod. Návrh na prijatie úveru na prefinancovanie predčasne splatených úverov z vlastných zdrojov mesta v Prima banke Slovensko. Spravodajca materiálu viceprimátor odporúča schváliť prefinancovani­e.Poslanci návrh schválili jednohlasne.

9:21 hod. Podľa poslankyne Šmehilovej by bolo vhodné v ďalšom roku podporiť centrá voľného času.

9:16 hod. Mesto má len dve CVČ (Domino a CCVČ Nitra Klokočina). Normatív podľa primátora neovplyvňuje mesto ale štát a platí celoplošne.

9:14 hod. „Nad vodou“ by CCVČ Nitra Klokočina dokázalo udržať podľa Petríka 60–70 tisíc eur.

9:12 hod. Do diskusie sa zapojil aj Marián Petrík z CCVČ Nitra Klokočina. Poukazuje na priepastný rozdiel v normatíve na jedno dieťa, ktorý môže byť pre toto centrum likvidačný.

9:10 hod. Poukázal na pomoc od farského úradu. Poslancov prosí o navýšenie normatívu na dieťa.

9:09 hod. Riaditeľ CCVČ Klokočina vystúpil pred poslancami. Vravel o náročnosti situácie. Poukazuje na takmer 90 eur škrt v normatíve na dieťa pre centrá voľného času. Poukázal na mesto Modra, ktoré na dieťa prispieva 130 eur oproti necelých 60 eur v meste Nitra.

9:02 hod. Poslankyňa Rácová oceňuje náročnosť a detailnosť predloženého materiálu.

8:55 hod. Návrh východiskových ukazovateľov do návrhu rozpočtu na rok 2014. Napr.: Za servis posuvných dverí zaplatilo mesto za tento rok 800 eur. Na ďalší rok je na túto položku pripravených 5000 eur.

8:40 hod. Auto s parkovacou kartou, ktoré na stojisku parkuje dlhodobo, bude vyzvané na nápravu. Pokiaľ sa tak nestane, parkovacia karta mu bude odobraná.

8:30 hod. Pri kontrole na Základnej škole Beethovenova zistili nedostatky v oblasti verejného obstarávania. Riaditeľ prijal opatrenia na nápravu.

8:10 hod. Začíname náš ONLINE prenos z 34. riadneho zasadnutia mestského zastupiteľstva

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM