Lucia Lauková Správy

Poškodené parkovacie automaty v centre Nitry: Lístok si musíte kúpiť formou SMS

Neznámi páchatelia poškodili sedem parkovacích automatov v centre mesta. Ak nemáte na dohľad parkovací automat, lístok si musíte kúpiť poslaním SMS.

Ilustračný obrázok k článku Poškodené parkovacie automaty v centre Nitry: Lístok si musíte kúpiť formou SMS
Zdroj: TASR

Ešte počas silvestrovských osláv poškodili v Nitre zatiaľ neznámi páchatelia sedem parkovacích automatov v centre mesta. Podľa slov vedúceho odboru komunálnych činností a životného prostredia na mestskom úrade Pavla Jakubčina sa dva z nich podarilo opraviť, zvyšných päť sa už sprevádzkovať nedá.

Premiestnia automaty

Radnica bola preto nútená presunúť do centra mesta parkovacie automaty z tých ulíc, kde ich bolo nainštalovaných viac. „Riešili sme to tak, aby v miestach, kde bolo v rade zlikvidovaných viacero automatov, bol v blízkosti parkoviska aspoň jeden, aby si vodiči mohli ísť bez problémov kúpiť parkovací lístok,“ povedal Jakubčin.

Platba cez SMS

Náčelník mestskej polície Erik Duchoň v tejto súvislosti pripomenul, že vodiči sú povinní zaplatiť za parkovanie aj vtedy, ak svoje auto odstavia na miestach, kde je automat poškodený alebo zničený. „Existuje alternatíva v podobe sms parkingu. V roku 2016 sme zaevidovali kúpu niekoľko tisíc lístkov práve cez sms správu. Občania to masívne využívajú a je to plná náhrada automatov,“ dodal Duchoň.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM