Rastislav Búgel Krimi

Porušil listové tajomstvo: Zlodej (49) ukradol poštové vaky

Koncom minulého týždňa zažila nemilé prekvapenie poštová doručovateľka v Nitre. Keď si okolo pol jedenástej dopoludnia išla z odkladacej poštovej schránky vybrať zásielky na ďalšie doručenie, zistila, že je prázdna.

Ilustračný obrázok k článku Porušil listové tajomstvo: Zlodej (49) ukradol poštové vaky
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Tri poštové vaky s balíkmi a taška v ktorej boli listy na doručenie z chýbali. Nitrianski policajti sa preverovaním viacerých osôb a operatívnym zisťovaním dopracovali k podozrivej osobe. Už včera k veci vypočuli 49 ročného muža, ktorý rozbalené balíky dobrovoľne policajtom vydal.

Zatiaľ nedoručené zásielky, v ktorých sa okrem vlašských orechov a pleťových krémov, nachádzalo aj rôzne detské oblečenie zostávajú zaistené na polícii. Celková škoda doposiaľ vyčíslená nebola. 49 ročný Nitran sa dopustil prečinu porušovania tajomstva prepravovaných správ. Či ho k takémuto konaniu viedla zvedavosť policajtom nepovedal.

„Úmyselne, ale porušil listové tajomstvo vyzvedaním alebo otvorením uzatvoreného listu alebo inej písomnosti prepravovanej poštovým podnikom alebo iným obvyklým spôsobom. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri roky,“ informuje policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM