Rastislav Búgel Rôzne

Porucha na výstražnom systéme. Sirény vystrašili ľudí

Krátko po druhej hodine poobede pozerali vystrašení obyvatelia mestskej časti Krškany k výstražnému zariadeniu. Siréna sa spustila samovoľne.

Ľudia neveriacky počúvali zvukové výstražné zariadenie. Prenikavý zvuk sirény prišiel ako blesk z jasného neba. Obyvatelia Krškán nevedeli čo sa deje. Vystrašení sa medzi sebou zhovárali, dohadovali sa o možnej príčine.**„Počula som tón sirény a na sekundu ma pomýlil, či dnes nie je piatok. Ale že by ma to vystrašilo, nemôžem povedať,“ **píše nám čitateľka Monika.

„Stalo sa tak z dôvodu technickej poruchy na systéme varovania obyvateľstva. Oznamujeme občanom, že nedošlo k žiadnemu ohrozeniu obyvateľov a nie je potrebné vykonávať žiadne ochranné opatrenia. Za túto vzniknutú situáciu, ktorá nastala z technických príčin, sa ospravedlňujeme,“ informoval Odbor civilnej ochrany a krízového riadenia na Obvodnom úrade v Nitre. V tejto chvíli odborníci hľadajú prášinu poruchy.

Ľudia sa však oprávnene pýtajú, že čo sa stane v krízovej situácii? Čo ak aj potom nastane porucha a sirény sa nespustia vôbec?

Foto: TASR

nitra24/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM