Peter Klimant Krimi

Poriadny úlovok colníkov na R1: Zaistili vyše 30 000 litrov nelegálne prepravovanej nafty

Colníci sa môžu pochváliť nemalým úlovkom. Na rýchlostnej ceste R1 sa im podarilo zaistiť až 30 000 litrov nelegálne prepravovanej nafty.

Ilustračný obrázok k článku Poriadny úlovok colníkov na R1: Zaistili vyše 30 000 litrov nelegálne prepravovanej nafty
Zdroj: TASR

Nitrianski colníci zaistili v rámci kontrolnej činnosti zameranej na nelegálnu prepravu minerálnych olejov viac ako 30 000 litrov nafty. Vodič automobilovej cisternovej súpravy predložil nepravé doklady preukazujúce spôsob a pôvod jej nadobudnutia. Za porušenie daňových predpisov mu hrozí pokuta 5 855 eur a povinnosť uhradiť spotrebnú daň vo výške takmer 12 000 eur, informoval hovorca Colného úradu Nitra Stanislav Pacher.

Vodiča automobilovej cisternovej súpravy slovenskej imatrikulácie zastavila hliadka nitrianskych colníkov pri kontrole na rýchlostnej ceste R1 smer Beladice – Nitra. Na výzvu colníkov vodič predložil doklady preukazujúce spôsob a pôvod nadobudnutia prepravovaného tovaru.

„Kontrolou týchto dokladov sa preukázalo, že doklady sú falošné a nevzťahujú sa na prepravovaný tovar. Týkali sa prepravy iného minerálneho oleja z roku 2013,“ informoval Pacher.

liadka po týchto zisteniach viac ako 30 000 litrov minerálneho oleja zaistila a následne začala vykonávať ďalšie procesné úkony. Na základe preverovania pravdivosti predložených dokladov bolo tiež zistené, že ani skutočné množstvo prepravovaného minerálneho oleja nebolo rovnaké, ako deklaroval vodič a ním predložené doklady. Vodič nevedel riadne preukázať spôsob a pôvod nadobudnutia minerálneho oleja (motorovej nafty) a predložiť k nemu relevantné doklady. Nevedel ani preukázať, či z takto nadobudnutého minerálneho oleja bola odvedená spotrebná daň. Z tohto dôvodu mu hrozí pokuta a povinnosť zaplatiť uniknutú spotrebnú daň.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM