Rastislav Búgel Správy

Pomôžte tam, kde je to potrebné: V Nitre budeme mať Dni dobrovoľníctva

Podať pomocnú ruku bude môcť každý. V Nitre sa blíži tretí ročník Dní dobrovoľníctva.

Ilustračný obrázok k článku Pomôžte tam, kde je to potrebné: V Nitre budeme mať Dni dobrovoľníctva
Zdroj: Dnes24.sk

Už tretí ročník dní dobrovoľníctva sa chystá v meste pod Zoborom. Organizuje ho Nitrianske centrum dobrovoľníctva v spolupráci s mestom a občianskym združením C.A.R.D.O. . „V dňoch 20. a 21.septembra 2013 sa po celom Slovensku budú môcť jednotlivci z radov verejnosti, firiem či štátnych inštitúcií zapojiť do rôznych dobrovoľníckych aktivít a pomôcť tak svojimi vlastnými silami tam, kde je to potrebné,“ informujú organizátori prospešného podujatia.

Cieľom je upútať pozornosť

Organizátori tretieho ročníka Dní dobrovoľníctva v Nitre majú jasný cieľ. „Dobrovoľníctvo nerobíme len počas týchto dvoch dní, ale táto aktivita je príležitosťou pre všetkých dobrovoľníkov a organizácie, aby sme aspoň raz v roku upútali záujem, pozornosť a priazeň širokej verejnosti na fenomén dobrovoľníctva,“ prezrádzajú. Jedným z cieľov podujatia je motivovať ľudí, ktorí sa do tejto chvíle možno dobrovoľníctvu nikdy nevenovali. „Hlavným cieľom tohto podujatia je zaviesť systematický spôsob propagácie dobrovoľníctva a dobrovoľníckych aktivít na Slovensku a umožniť tak ľuďom získať pozitívnu skúsenosť s dobrovoľníc­tvom,“ približujú organizátori Dní dobrovoľníctva v našom meste.

Zapojiť sa môže každý

Každý so záujmom podať pomocnú ruku tak môže urobiť. Príležitosť na to máme v dňoch 20. – 21. septembra. Dobrovoľnícka práca spája po celom svete milióny ľudí. Zapojiť sa do tohto kolotoča a podať pomocnú ruku je jednoduché. „Bližšie informácie o doteraz zapojených firmách a inštitúciách, ako aj o tipoch na organizácie a spôsobe zapojenia získate v Nitrianskom centre dobrovoľníctva,“ prezrádza organizačný tím.

Kontakt:

Nitrianske centrum dobrovoľníctva, Nedbalova 17, Nitra 949 12

Mgr. Jana Andreasová, 0905/ 843 656, jana@ckr.sk ; tel./fax: 037 77 28 152

Mgr. Beáta Dvořáková , 0908/ 575 784, dvorakovabea@gmail.com

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM