Rastislav Búgel Samospráva

Pomôcť môže každý: Nahláste poškodené detské ihriská

Jar je tu a s ňou je spojené šantenie detí na detských ihriskách. Niektoré sú však v žalostnom stave. Mesto sa preto obracia na obyvateľov so žiadosťou o pomoc.

Ilustračný obrázok k článku Pomôcť môže každý: Nahláste poškodené detské ihriská
Foto: Rastislav Búgel

Nitrianska radnica sa postupne púšťa do obnovy detských ihrísk po celom meste. Ako informovalo mesto Nitra na svojej webovej stránke, v súčasnosti je v Nitre dovedna 266 detských ihrísk, z toho na Klokočine ich nájdeme 105, na Chrenovej 96 a v Starom meste 71. Ako ďalej informovala radnica, plošné zmapovanie hracích prvkov a lavičiek na ihriskách by zabralo dlhú dobu.

„Preto sa Komisia pre dopravu, životné prostredie, verejnoprospešné služby a verejný poriadok rozhodla požiadať jednotlivé výbory mestských častí o pomoc pri súhrnom zistení opráv. Mestské služby chcú v tomto roku pristúpiť k opravám systémovo, s tým, že sa budú robiť postupne plošne v jednotlivých mestských častiach,“ informuje radnica na svojom webe.

Aby sa urýchlilo mapovanie problémových miest, radnica sa obracia aj na samotných obyvateľov. Pokiaľ máte v svojom okolí poškodené detské ihrisko, môžete ho nahlásiť na Mestský úrad v Nitre (B. Vincúr, tel.: 0911/992 003, 65 02 270, e-mail: vincur@msunitra.sk ), alebo na Mestské služby (B. Keszeli (0914/ 352 838, e-mail: keszeli@mss-nitra.sk ).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM