Správy

Pomoc im nie je cudzia: Nitrianske centrum vlani spojilo takmer 900 dobrovoľníkov

Nitrianske centrum dobrovoľníctva v minulom roku spojilo stovky dobrovoľníkov. Zúčastnili sa viacerých prospešných aktivít.

Ilustračný obrázok k článku Pomoc im nie je cudzia: Nitrianske centrum vlani spojilo takmer 900 dobrovoľníkov
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

V priebehu minulého roka sa v Nitre a Nitrianskom kraji podarilo zapojiť do rôznych verejnoprospešných aktivít 891 dobrovoľníkov. Uviedlo to Nitrianske centrum dobrovoľníctva (NCD).

Ocenili najlepších

Ako informovalo, v roku 2022 sa okrem toho vytvorila spolupráca so 67 aktívnymi neziskovými organizáciami, zároveň sa podarilo vytvoriť 46 samostatných dobrovoľníckych príležitostí.

„Ocenenie Srdce na dlani prinieslo 37 nominácií pre 152 dobrovoľní­kov,“ konštatovalo NCD.

Prečítajte si tiež

Viacero aktivít

Nitrianske centrum zorganizovalo aj pravidelný Týždeň dobrovoľníctva, v rámci ktorého sa do 34 aktivít zapojilo 603 dobrovoľníkov. „Počas tohto podujatia pomáhali dobrovoľníci jednotlivci, ale aj zamestnanci firiem Jaguar Land Rover Slovakia, Ledvance, SE Bordnetze – Slovakia či Mestského úradu v Nitre. Vďaka nim sa podarilo skultúrniť sedenie na nitrianskom amfiteátri,“ uviedlo NCD, ktoré vlani spolupracovalo aj s Nitrianskou komunitnou nadáciou (NKN).

„Naši dobrovoľníci boli napríklad na podujatí Aby ľudia ľuďom pomáhali, pri ktorom NKN organizovala sadenie stromčekov v Parku pod Borinou,“ doplnilo NCD.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM