Lucia Berezna Rôzne

Polovičné vstupné ľudí neprilákalo

Počasie doposiaľ kúpaniu a letnej sezóne nepraje, nitrianske kúpalisko však aj napriek tomu už začalo sezónu sobotňajším otvorením svojich brán.

Ani polovičné vstupné (1 €) Nitranov vo veľkej miere neprilákalo na po prvýkrát otvorené kúpalisko pod Zoborom. Až na pár detských výnimiek prevažoval v areáli hlavne zamestnanecký personál. Nemožno sa však čudovať, hlavne čo sa počasia týka. Zaujímali nás však zmeny, ktoré nastali oproti minulému roku. // „V medzisezónnom období sme uskutočnili opravu bazéna (prasknuté dno), kde pôvodné dno z plastových dosiek bolo nahradené bazénovou fóliou. Touto fóliou modrej farby je pokrytý celý bazén. Okrem toho sme v dne bazéna umiestnili štyri vetvy napúšťacích trysiek, od ktorých si sľubujeme zlepšenie cirkulácie vody v bazéne,“// vyjadril sa riaditeľ Správy športových a rekreačných zariadení v Nitre Miloš Dovičovič. Cena vstupného zostáva však nezmenená: základné vstupné pre dospelú osobu je 2,00 € a 1.4 € pre dieťa. Po 16. hodine je vstupné polovičné. Novinkou tohtoročnej sezóny bude identifikačná páska. // „V tejto sezóne budú návštevníci označovaní identifikačnou páskou na zápästí. Tá bude vlastne dokladom o zaplatení vstupného. Návštevník bez takéhoto označenia bude z priestorov kúpaliska vykázaný“, pokračuje Dovičovič. Podľa jeho slov sa v minulosti mnohí návštevníci dostávali na kúpalisko cez plot a za vstup neplatili. //„K noseniu pások sme pristúpili preto, aby sme tento jav eliminovali. Je to vcelku bežná prax aj na iných kúpaliskách,“ skonštatoval. Ďalšou novinkou na nitrianskom kúpalisku malo byť aj spoplatnenie toboganu. Podľa pôvodných plánov mal každý, kto ho chce využívať, zaplatiť jedno euro za neobmedzený počet jázd. //„Cieľom bolo aspoň z časti regulovať počet ľudí na tobogane a získať aj nejakú sumu na jeho údržbu,“ //vysvetlil Dovičovič. Poslanci však na svojom ostatnom rokovaní zavedenie tohto poplatku stopli. Mestský poslanec Anton Kretter upozornil poslancov na kresťanské, národné a sociálne tradície nitrianskeho zastupiteľstva, ktoré nie sú zlučiteľné s vyberaním poplatkov za tobogan. Väčšina poslaneckého zboru s jeho názorom súhlasila aj napriek sporadickým ohlasom, podľa ktorých nie je nič sociálne na tom, ak sa na prevádzku toboganu skladajú aj tí, ktorí ho nevyužívajú.

Daždivé počasie má na svedomí skomplikovanie prípravných prác na otvorenie kúpaliska. „Počasie síce nebolo chladné, ale zato bolo daždivé. To nám problémy samozrejme urobilo. Viaceré prípravné práce vzhľadom na podmáčanie terénu robíme pod istým časovým tlakom,“ povedal Dovičovič. Ako však dodáva, verí, „že sezóna sa vydarí a naši návštevníci budú s našimi službami spokojní.“

Foto: Peter Frank

kupalisko
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM