Aktualizované Správy

Policajti prekvapili Mochovčanov. V elektrárni prebehla razia, dodávateľské firmy sú v strese!

Bežný pracovný deň v atómovej elektrárni Mochovce v Nitrianskom kraji narušila v stredu akcia Národnej kriminálnej agentúry.

Ilustračný obrázok k článku Policajti prekvapili Mochovčanov. V elektrárni prebehla razia, dodávateľské firmy sú v strese!
Zdroj: TASR

Priestory elektrárne boli v stredu v centre pozornosti Národnej kriminálnej agentúry, razia sa ale podľa portálu Aktuality.sk nemala týkať Slovenských elektrární, ale dodávateľských firiem, ktoré pomáhajú s dostavbou. Policajti, ktorí akciu vykonávali v treťom a štvrtom bloku elektrárne a vstúpili aj do kancelárií bývalého dodávateľa dostavby, zaistili účtovníctvo, zaujímali ich dodávateľské vzťahy pri dostavbe a prípadné porušovanie povinností pri správe majetku. Mochovce ale neboli jediným miestom, kde dnes polícia zasahovala, dialo sa tak aj v Košiciach.

PREČÍTAJTE SI: Polícia informuje: Strelivo, hrozba basy za bitku i obvinený prevádzač

Martin Wäldl z oddelenia komunikácie a prevencie kancelárie prezidenta Policajného zboru pre Košice24 uviedol: „Môžeme potvrdiť, že Národná kriminálna agentúra Prezídia Policajného zboru takmer na celom území Slovenska, vykonáva zaisťovacie úkony v súvislosti so zabezpečovaním účtovných dokladov pre účely trestného konania. Bližšie informácie poskytneme hneď ako to procesná situácia dovolí.“

Opakovaná skúsenosť

Kriminálna agentúra sa činila aj pred rokom, keď práve v Slovenských elektrárňach urobila veľkú raziu, pod drobnohľadom bola aj vodná elektráreň v Gabčíkove, na jar tohto roka prišlo na rad trestné stíhanie týkajúce sa prenájmu jadrovej elektrárne V1 v Jaslovských Bohuniciach.

Kauza elektrárne spadá pod kompetenciu Národnej kriminálnej agentúry, ktorá ňou poverila špeciálny tím. Ten už ponúkol výsledky – v Jaslovských Bohuniciach v podobe šiestich obvinených zo súhrnného počtu piatich trestných stíhaní a v Gabčíkove trestne stíhanú päticu vo veci zločinu porušovania priemyselných práv.

Elektráreň Mochovce
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM