Viktória Botošová Krimi

Policajti nebudú oddychovať ani po Dušičkách: Vodičov čakajú ďalšie kontroly!

Rýchlosť i nesprávne predbiehanie. Aj na to sa zamerajú policajti v Nitrianskom kraji budúci týždeň. Dajte si na nich bacha, zvýšené kontroly platia aj pre náš okres!

Ilustračný obrázok k článku Policajti nebudú oddychovať ani po Dušičkách: Vodičov čakajú ďalšie kontroly!
Zdroj: TASR

„V období 45. kalendárneho týždňa bude prebiehať celoslovenská osobitná kontrola zameraná na dokumentovanie správnych deliktov držiteľov vozidiel,“ informuje krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Na území Krajského riaditeľstva PZ v Nitre bude kontrola vykonaná na území okresov Nitra, Šaľa, Topoľčany, Komárno, Nové Zámky a Levice.

„Policajti budú dokumentovať tie porušenia pravidiel cestnej premávky, ktoré sú na základe analýz dopravnej nehodovosti hlavnými príčinami dopravných nehôd,“ vysvetľuje Bruchterová. Pôjde najmä o rýchlosť jazdy, porušenia základných povinností vodiča, nesprávne predchádzanie a nedanie prednosti v jazde.

„Polícia i touto cestou opätovne upozorňuje vodičov motorových vozidiel, aby dodržiavali pravidlá cestnej premávky, najmä rýchlosť jazdy a dbali na zvýšenú pozornosť , opatrnosť a ohľaduplnosť voči chodcom a cyklistom. V poslednom období evidujeme viacero dopravných nehôd pri ktorých došlo k ťažkej i ľahkej ujme na zdraví, dokonca aj k usmrteniu týchto účastníkov cestnej premávky,“ dodala na záver Bruchterová..

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM