Rastislav Búgel Krimi

Policajti hľadali rodičov: Po uliciach sa túlali dve stratené deti

Chvíľková nepozornosť môže znamenať veľký problém. Mestská polícia sa často stretáva s prípadmi stratených detí v uliciach nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Policajti hľadali rodičov: Po uliciach sa túlali dve stratené deti
Zdroj: Dnes24.sk

Krátko po obede volala na číslo 159 obyvateľka nášho mesta. Spojovateľovi uviedla, že videla malého polonahého chlapca, ktorý prebehol cez cestu na Župnom námestí a ušiel. „Kým sa službukonajúca motohliadka mestskej polície cez celé mesto dostala k chlapcovi, na bezplatnej linke 159 bol prijatý ďalší oznam. V ňom sa uvádzalo, že chlapec s rovnakým popisom sa bez prítomnosti dospelej osoby nachádza pred mestským parkom,“ informuje MsP v Nitre.

Našli jeho mamu

Bez vrchného oblečenia sa nachádzal na ceste k mestskému parku, kam sa z centra mesta dostal pešo sám „Príslušníci mestskej polície chlapca zastavili a začali s ním rozprávať primerane jeho veku. Nebol z neprítomnosti rodičov vystrašený, vedel, kde býva a poznal aj cestu domov,“ informuje MsP v Nitre. Uviedol, že sa mu stratila mama. Policajti sedemročného chlapca usadili do služobného vozidla a spolu sa presúvali po trase, kadiaľ išiel predtým s matkou. Po dlhých minútach, kedy mamu chlapca bezvýsledne hľadali sa presunuli na Párovce. „V byte sa nachádzala matka chlapca, ktorá uviedla, že keď išli so synom k lekárovi centrom mesta, tak sa jej vyšmykol a ušiel. Hľadala ho v okolitých uliciach, no keď ho nenašla, išla sa pozrieť domov, či sa náhodou nevrátil,“ informuje MsP v Nitre.

Aj na druhý deň

Podobný prípad riešila MsP aj na druhý deň ráno. V blízkosti materskej školy pobehoval malý chlapec, ktorý plakal. „Keď prestal plakať, hliadke povedal, že hľadá ocka. Chlapčeka upokojili, jeden z príslušníkov ho zobral na ruky a spoločne sa vybrali do budovy materskej škôlky pohľadať otca,“ informuje MsP v Nitre. Toho našli prekvapeného v materskej škole. Spolu s personálom MŠ bol prekvapený, ako sa chlapček nebadane dostal na ulicu. „Išlo o drobnú nepozornosť otca, ktorý si počas prezliekania syna v šatni spomenul na to, že v aute zabudol hračku pre syna. Vybral sa po ňu v domnení, že syn sa zo šatne presunie do triedy k ostatným deťom. Zamyslený si počas návratu do budovy škôlky nevšimol, že ho chlapček utekal hľadať von,“ informuje MsP v Nitre.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM