Správy

Policajti a ochranári pokračujú v tradícii: Vozíčkarom dopriali výlet na Zobor

Sen vozíčkara odštartoval akciu, ktorá sa stala tradíciou. Už po deviatykrát sa na Zobore stretli ľudia pripútaní na invalidný vozík.

Ilustračný obrázok k článku Policajti a ochranári pokračujú v tradícii: Vozíčkarom dopriali výlet na Zobor
20
Galéria

Nitrianska polícia, ochranári z CHKO Ponitrie a Stráž prírody Ponitrie aj tento rok zorganizovali výlet na Zobor pre ľudí pripútaných na invalidný vozík. Na vrchole ich čakalo aj prekvapenie od kynológov.

„Ochrana prírody nie je len o zranených a ohrozených zvieratkách, je o pomoci všetkému živému, pretože všetci sme jej súčasťou. Tak sme tentokrát zase dožičili výlet tým, ktorý by sa inak na mnohé miesta bez pomoci nedostali,“ píše Stráž prírody Ponitrie na sociálnej sieti.

Splnený sen

Ako uvádza polícia, tradícia sa začala zmienkou o nesplnenom sne jedného vozíčkara, ktorý sa nedostal na vrchol Zobora ako zdravý a ani nedúfal, že sa mu to niekedy ešte podarí.

„Takto už deväť rokov vyvážajú zanietení ochranári Chránenej krajinnej oblasti Ponitrie, na čele s pánom Viktorom Mlynekom, na tento vrch ľudí pripútaných na invalidné vozíčky,“ uvádza nitrianska polícia.

Prečítajte si tiež

Havkáči mali úspech

Okrem krásneho výhľadu na Nitru im výlet spríjemnili aj policajti z oddelenia služobnej kynológie z Nitry s ich štvornohými zverencami. Pripravený bol aj guláš a domáci chlieb.

Ako dopadla tohtoročná akcia, si môžete pozrieť na záberoch v galérii!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

AKCIA, KTORÁ CHYTILA ZA SRDCE OCHRANCOV PRÍRODY AJ POLICAJTOV 👨‍🦽❤️ Zmienka o nesplnenom sne jedného vozíčkára, ktorý...

Posted by Polícia SR - Nitriansky kraj on Thursday, September 9, 2021
Policajti a ochranári pokračujú v tradícii: Vozíčkarom dopriali výlet na Zobor
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM