Lucia Lauková Krimi

Podvodník v role inšpektora: Predavačku v Nitre pripravil o nemalú sumu peňazí

Na rušnej ulici v Nitre úradoval falošný inšpektor. Polícia nevylučuje, že podvodník môže navštíviť aj ďalšie prevádzky.

Ilustračný obrázok k článku Podvodník v role inšpektora: Predavačku v Nitre pripravil o nemalú sumu peňazí
Zdroj: TASR

V Nitre úradoval ďalší podvodník, tentokrát sa vydával za inšpektora. „Predavačku v novinovom stánku situovanom na rušnej ulici v centre Nitry oslovil v stredu 26.07.2017 okolo jednej hodiny popoludní muž, ktorý sa preukázal ako inšpektor slovenskej obchodnej inšpekcie,“ informovala nás krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Podľa slov policajnej hovorkyne, požiadal podvodník predavačku o doklady a pracovnú zmluvu, taktiež jej prikázal prerátať všetku hotovosť, ktorú má k dispozícii. „Popri tom, ako žena za pultom hľadala potrebné doklady zostali peniaze na pulte. Z viac ako 1200 eur jej zmizlo 260. To že jej chýbajú zistila neskôr,“ povedala Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Polícia poskytla aj opis muža, ktorý mal peniaze odcudziť. „Podozrivý muž bol vysoký asi 180 cm, vo veku asi 30 až 40 rokov. Mal krátke hnedé vlasy a dioptrické okuliare so strieborným tenkým rámom a so špinavými sklíčkami. Oblečenú mal červeno-bielu polokošeľu, letné nohavice bledej farby a niesol aktovku čiernej farby,“ uviedla policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Polícia nevylučuje, že podvodník bude vo svojej činnosti pokračovať. „Polícia preto vyzýva majiteľov a zamestnancov obchodov k opatrnosti pri komunikácii s cudzími ľuďmi, ktorí by sa domáhali vykonania rôznych kontrol,“ upozorňuje Renáta Čuháková, hovorkyňa krajského riaditeľstva PZ v Nitre.

Ako dodala policajná hovorkyňa, podľa slov nadriadeného obchodných inšpektorov v Nitre ich zamestnanci chodia na kontroly vo dvojiciach, pri kontrolách sa preukazujú služobným preukazom v hnedom koženom obale, s fotografiou a služobným číslom a hlavne nikdy nežiadajú predložiť ku kontrole peniaze.

„Ak k vám do prevádzky príde podozrivá osoba, ktorá by sa domáhala vykonania kontroly, je možné si jej totožnosť preveriť na príslušnom pracovisku obchodnej inšpekcie telefonicky a aj to či vôbec boli v ten deň vyslaní inšpektori na kontroly,“ doplnila krajská policajná hovorkyňa, Renáta Čuháková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM